Trump místo pohřbu řešil Kanadu a hrál golf

Uživatelé sociální sítě vyzývali amerického prezidenta, aby prokázal  úctu k zemřelému a neposílal zprávy tak dlouho, dokud tělo senátora nespočine v zemi.

Přední politici, včetně tří bývalých amerických prezidentů Baracka Obamy, George W. Bushe a Billa Clintona se shromáždili na zádušní mši v katedrále ve Washingtonu a vzdli hold zesnulému senátorovi z Arizony.

Současný šéf Bílého domu, který však nebyl pozván k obřadu, se rozhodl jít do golfového klubu. A podle dostupných informací tam přišel v době, když se ve Washingtonu začalo rozloučení s politikem.

V golfovém klubu zveřejnil několik zpráv o sporu s kanadskou vládou ohledně obnovení Severoamerické dohody o volném obchodu (NAFTA).

“Neexistuje žádná politická potřeba udržet Kanadu pod novou dohodou NAFTA,” napsal. “Pokud po desetiletích zneužívání, uzavřeme spravedlivou dohodu pro USA, Kanada bude mimo tuto smlouvu.” Kongres by neměl zasahovat do těchto jednání nebo jednoduše zcela zastavit NAFTA a my budeme na tom mnohem lépe … “.

Krátce poté dodal: “Pamatujte si, že dohoda NAFTA byla jedna z nejhorších v historii obchodních transakcí. USA ztratily tisíce firem a miliony pracovních míst. ”

Někteří uživatelé Twitter rychle vyzývali Trumpa, aby „respektoval“ smuteční obřad a zdržel se  používání této platformy tak dlouho, dokud McCain nebude pohřben v United States Naval Academy v Annapolis, Maryland.
Donald Trump se k samotnému pohřbu nevyjadřoval, uvádí The Independent.

(prvnizpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru