Vedle prezidenta ČR se občanů v Chemnitzu zastal i rakouský vicekancléř Strache

Hněv občanů se tím jen dále vystupňoval, a to tak, že nyní noviny musí psát o nadrženém hněvu chemnitzkých a dalších německých občanů, a samotná policie počítá na sobotu s masovou demonstrací, početně o 5-ciferném(!) řádu. Švýcarské ministerstvo zahraničí už své občany před napjatou situací v Chemnitzu varuje. Podle českého MZV zatím jak se zdá, tam českým občanům nic nehrozí, a mohou tam klidně jet. Paráda tedy!

Nicméně ne všechna média a ne všichni politici mleli protiobčanskou mantru. Protestujících chemnitzkých občanů se zastal rakouský vicekancléř Strache, když na facebooku sdílel objektivnější články o situaci deníků “Wochenblick” a “Epoch Times” a připojil svůj komentář, že „v Chemnitzu protestují zhrzení občané proti násilí imigrantů“.

V rozhovoru s Miroslavem Soukupem pro televizi Barrandov se Chemnitzanů zastal i český prezident Miloš Zeman. Vaslovil se, že s Chemnitzany sympatizuje, neboť vpodstatě jen vyjadřují, že Mutti Merkel sem pozvala imigranty a tady máte důsledky.

Dále pak vyslovil podporu chmnitzkým občanům za Stranu přímé demokracie Radim Fiala: „To, co se děje v Sasku je lidový odpor lidí k ničení jejich domova imigrační politikou EU. Nejde o žádný extrémismus, ale o právo na život bez strachu.“

Kdo se však ještě zatím neozval a drží se podezřele za bukem jsou řečníci z minulého víkendu k výročí potlačení Pražského jara 1968. Kdepak jsou ti hrdinové?

(eurabia.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru