Co vy na to pane Kalousku a Schwarzenbergu? Šéf ukrajinského parlamentu nazval Hitlera „největším” demokratem!

V reakci na vystoupení Parubije oznámil ukrajinský poslanec Vadim Rabinovič, že na něj podal trestní známení za “propagaci fašismu”. “Obracím se na všechna velvyslanectví evropských zemí, v první řadě na Německo, aby daly ocenění naší vlády a Parubije, a přerušili s nimi veškeré styky,” zdůraznil poslanec.

Ukrajinští veřejní a političtí činitelé opakovaně učinili taková radikální prohlášení. Takže v dubnu poslankyně měststké rady Lvova Mariana Batjuková v sociálních sítích poblahopřála Hitlerovi k narozeninám, a v květnu ukrajinský konzul v Hamburku Vasilij Marušinec nazval fašismus „čestnou“ záležitostí a také představil svou verzi ukrajinské vlajky s hákovým křížem.

V této souvislosti je nestydaté, když se následně v západních médiích (a českých jakbysmet) neustále papouškuje, že ukrajinský ultranacionalismus a fašismus pomajdanovské elity je jakousí okrajovou záležitostí, že vítězí prozápadní duch demokracie s jejich „hodnotami“. A že varování před nárůstem fašistických a nacistických tendencí v zemi, je jen jakási ruská propaganda.

(euportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru