Žena v Británii útočila mačetou na tržnici, Zabít, zabít, zabít, křičela. Dle médií zahalená muslimka.

Policie reagovala na hrozbu ohlášenou v sobotu ráno. Obchody v okolí byly uzavřeny, zákazníci museli zůstat uvnitř až do ukončení zásahu. Policie později uvedla, že poblíž nádraží zadržela jednu osobu – ženu. Podle některých bulvárních médií to mohla být muslimka, prý byla zahalena a mluvila arabsky.
Podle svědků útočnice vytáhla dlouhý nůž nebo mačetu a bodala do hloučku neznámých lidí. Podařilo se jí zasáhnout padesátiletého muže, který ale utrpěl jen lehká zranění. Hrdinou se stal jeden z prodejců – třiačtyřicetiletý Abdul Razzaq.
Muž podle deníku The Independent ženu pronásledoval na nádraží a upozornil na její polohu policii. Přesvědči také útočnici, aby odložila nůž. Až pak se na ni vrhli policisté, kteří ji zatkli. Abdul Razzaq také vypověděl, že žena tvrdila, že „není teroristka“.
Razzaq uvedl, že neustále křičela slovo „zabít“. „Sledoval jsem tuto ženu a ona jen říkala: Zabít, zabít. Všichni se báli,“ vysvětlil prodejce. „Řekl jsem jí, aby se nikoho nedotýkala. Řekl jsem: Zabij mě, ale na moje lidi nesahej,“ uvedl také Razzaq. Jiný svědek řekl, že žena křičela slova „ve jménu Ježíše.“
Razzaq dodal: „Řekl jsem, že je terorista. A ona mi řekla, že žádný terorista není, Řekl jsem, že jste terorista, kvůli tomu, co dělá. Ptal jsem se: Proč útočíte na lidi? A ona jen řekla: Zabít lidi, zabít lidi.“

Policie na svých stránkách uvedla, že se nedomnívá, že se jednalo o teroristický útok. Na případu přesto spolupracuje i protiteroristická jednotka. Snaží se mimo jiné zjistit, zda žena neměla nějakého komplice. Policie zároveň hledá svědky, kteří by mohli říct, co přesně se vlastně stalo.

(megazine.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru