Západní humanitární pomoc Africe ji ve skutečnosti ničí. Čtěte děsivé příběhy

Tu však nadšenie Afričanov končí, a mnohí hovoria o tom, že svet takýmto spôsobom doslova “ničí Afriku,” ako to zaznieva aj v novom dokumente organizácie Strings Attached.

Mnohé africké ženy otvorene prehovorili o antikoncepcii, potratoch a sterilizáciách, ktoré sú bežnou praxou v oblasti reprodukčného zdravia, ktoré Západ pretláča na africký kontinent.

Obianuju Ekeochaová, jedna z autoriek dokumentu v úvode uvádza, že Afrika je v 21. storočí “ideologicky kolonizovaná” svetovými mocnosťami.

V dokumente sa uvádza, aké obrovské sumy v poslednej dobe investujú vlády a medzinárodné organizácie na “reprodukčné zdravie” v Afrike. Kanadská vláda poskytla 650 miliónov dolárov v priebehu troch rokov na “sexuálne a reprodukčné zdravie pre ženy v Afrike”. Nadácia Billa Gatesa a jeho manželky Melindy navýšila svoje príspevky v rámci projektov plánovaného rodičovstva o 560 miliónov dolárov do roku 2020. Podobne vláda Veľkej Británie už 20 rokov podporuje reprodukčné zdravie v Afrike sumami v celkovej hodnote viac ako 150 miliónov libier. Ide o programy plánovaného rodičovstva a bezpečných pôrodov.

Nikto zo svetových lídrov však nehovorí, že pod týmito navonok peknými frázami sa skrýva aj podpora potratov. “Som šokovaná a zahanbená, s akou ignoráciou k nám svetové elity pristupujú,” uviedla jedna z Afričaniek.

Dokument hovorí príbehy žien, ktoré sa bez súhlasu ocitli na operačnom stole a podstúpili potratový zákrok. Ženy tvrdia, že takto boli poznačené celé ich životy. Mnohým ženám boli vykonané sterilizácie bez ich vedomia. “Oni ničia Afriku,” uviedli ženy k “reprodukčnému zdraviu” z pohľadu mnohých západných vlád.

(hlavnespravy.sk, foto: Pixabay)

Přejít nahoru