Matka známého novináře se neudržela a omluvila se za svého syna. Je to velmi silné čtení

Hned na začátku musím zároveň poznamenat, že ačkoli tomu dopis nenasvědčuje, můj syn není v jádru zlý člověk.

Bohužel má ale od narození poněkud posunuté hranice vnímání toho, co je správně a co naopak již neakceptovatelné. Toho, co je ještě v normě a toho, co je již tzv. za čárou. Musím se smutkem v duši konstatovat, že dopis mého syna patří bohužel do té druhé kategorie.

Vrozenou absenci, citu, taktu a empatie se Honza vždy snažil kompenzovat unáhlenými kroky, které měly výše zmíněný hendikep zakrýt. Jako příklad mohu uvést jeho okázalé chlubení, že pomohl převézt přes hranice několik uprchlíků. A takových zkušeností s ním mám jako jeho matka skutečně spoustu.

Přijměte, prosím, omluvu za mého syna a nemějte mu to za zlé. Jako jeho matka jej znám asi nejlépe na světě a opět musím opakovat, že Honza není zlý člověk. Můj syn si bohužel neuvědomuje, jaké to je stát se obětí štvanice a vzhledem k jeho vrozeným vlastnostem mu nebylo dáno rozpoznat jisté skutečnosti, které souvisejí s ideologií multikulturalismu a politické korektnosti.

Zároveň bych Vám chtěla poblahopřát k udělení státního vyznamenání a vyjádřit přání, abyste již nikdy nebyla vláčena po soudech a mohla se v klidu věnovat své práci a rodině. Přeji vše dobré a chce se mi věřit, že Vám již můj syn nebude dále vstupovat do života tak, jak to činily po celé tři roky vláčení po soudech neziskové organizace a ombudsmanka Anna Šabatová.

Chce se mi věřit, že tím odsouzeníhodným dopisem nechtěl Honza rozpoutat další štvanici na Vaši osobu. Jako jeho matka prostě musím věřit v to, že všechny jeho kroky jsou motivovány dobrými úmysly…i když může být realita třeba i jiná.

 

S úctou

pí Moláčková v. r. , matka novináře Jana Moláčka

(eportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru