Útočnice s nožem zranila ve školce 14 dětí

S odvoláním na sdělení čínské policie o tom informovala agentura AP. Pachatelkou je podle ní devětatřicetiletá žena, kterou policisté zadrželi. Co ji k činu vedlo, ani žádné další podrobnosti ale úřady nezveřejnily.

Podle policie se incident stal ve školce Sin-š’-ťi na okraji města asi v 9:30 místního času, když se děti vracely do tříd po ranním cvičení, píše CNN. Školní ostraze a personálu se podařilo ženu posléze zpacifikovat.

Jeden z místních obyvatel uvedl, že se na místě činu shromáždil početný dav lidí. Podle dalších informací někteří z přihlížejících do zneškodněné ženy kopali a bili ji.

Zraněné děti po útoku ošetřili v blízké nemocnici. Jeden z doktorů potvrdil jejich přijetí, odmítl však poskytnout další podrobnosti a odkázal na místní úřady. Záběry kolující po sociálních sítích ukazují, jak některé zraněné museli přenášet na nosítkách.

Policie podle BBC vyvrátila zprávy některých médií, že dvě děti přišly při útoku o život. Přes sociální sítě pak údajně apelovala na lidi, aby „nevěřili fámám.“ Žádné podrobnější údaje o útočnici nezveřejnila, pouze její příjmení, Liu. V současnosti probíhá další vyšetřování.

V uplynulých letech byly podobné útoky v Číně na vzestupu, přičítány jsou většinou psychickým nemocem či osobní zášti útočníků, píše AP.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru