O nejnovější provokaci ukrajinských nacistů v Kerčském průlivu

Za prvé, tohle je celkem dobrý souhrn toho, co se stalo (včetně videí), zveřejněný mediální skupinou RT:

VIDEO 1

VIDEO 2

Jen dodám, že v době psaní (07:38 UTC) byla nákladní loď, blokující plavbu pod mostem, odstraněna, provoz byl obnoven a situace se vrátila do normálu.

Za druhé, dovolte mi, abych vám objasnil nejdůležitější prvek, abyste pochopili, co se ve skutečnosti děje: Azovské moře a Černé moře jsou z vojenského hlediska „ruská jezera“.To znamená, že Rusko má prostředky ke zničení všech možných lodí (nebo letadel) v oblasti těchto dvou moří: na Černém moři by se dala délka života jakéhokoli vetřelce počítat na minuty, na Azovském moři by to byla otázka vteřin. Opakuji, že všechny možné lodě, nasazené v Černém a Azovském moři, Rusko odhalí a sleduje, a může je všechny snadno zničit. Rusové vědí, že jsou s tím Ukrajinci obeznámeni, a samozřejmě, že o tom ví i impérium. Mějte tohle na paměti, až se budete snažit přijít na to, co se vlastně stalo.

Za třetí, zda vody, ve kterých došlo k incidentu, patří Rusku či nikoli, je zcela irelevantní. Všichni vědí, že Rusko považuje tyto vody za své, a ti, kdo s tím nesouhlasí, mají spoustu možností, aby vyjádřili svůj nesouhlas a zpochybnili legálnost ruského postoje. To, že se několik ozbrojených vojenských lodí pokusilo proniknout do vod, které Rusko považuje za své, je jednoduše nezodpovědné a upřímně řečeno zcela hloupé (zvláště s ohledem na bod č. 2 výše). Takhle se prostě nechovají civilizované národy (a na naší planetě je mnoho sporných vod).

Za čtvrté, neměli bychom brát na lehkou váhu nejnovější Porošenkův plán zavést stanné právo na následujících 60 dnů. Ačkoli sám Porošenko prohlásil, že tato mobilizace neznamená, že by ukronacistický režim chtěl válku s Ruskem, faktem je, že budou mobilizovány rezervy prvního sledu. To je důležité, protože situace, vyplývající ze zavedení stanného práva, by mohla být využita k tajnému navýšení počtu vojáků, kteří by byli k dispozici pro útok na Novorusko nebo, nedej Bože, samotné Rusko. Ve skutečnosti se Porošenko také oficiálně obrátil na veterány z války proti Novorusku, aby byli připraveni k nasazení.

Za páté, i když se objevila nejrůznější upozornění ze strany ukronacistického režimu ohledně zavedení stanného práva, včetně oznámení, že to nebude znamenat válku, ani porušení práv občanů, pravda je úplně jiná. Zde je uvedeno, co o stanném právu z právního hlediska tvrdí interní zpráva agentury Unian (důraz přidán):

Stanné právo je zvláštní právní režim, který je zaveden na Ukrajině nebo v jejích jednotlivých oblastech v případě ozbrojené agrese nebo hrozby útoku, ohrožení státní nezávislosti Ukrajiny, její územní celistvosti, a dává orgánům, vojenskému velení a místní samosprávě pravomoc, která je nezbytná pro předcházení ohrožení a zajištění národní bezpečnosti. Rovněž předvídá v souvislosti s hrozbou dočasná omezení ústavních práv a svobod člověka a občana, a práv a zákonných zájmů právnických osob, s uvedením doby trvání těchto omezení (paragraf 1 Zákona o právním režimu stanného práva).

 

Vzhledem k tomu, že Porošenko má v současné době velmi nízkou popularitu, a že nemá ksakru žádnou šanci být zvolen znovu (přinejmenším nikoli ve volbách, které budou alespoň minimálně důvěryhodné), je zcela zřejmé, proč se ukronacistický režim v Kyjevě rozhodl vyvolat další krizi, z níž obviní Rusko. To poslední, co Rusko potřebuje, je další krize, zejména ne před plánovaným setkáním Putina s Trumpem na summitu G20 v Buenos Aires koncem tohoto měsíce. Je fakt, že ukrajinští blogeři okamžitě pochopili, že tato nejnovější provokace je pokusem o zrušení nadcházejících voleb.

Takže co bude dál?

Nuže, nejpravděpodobnější možností je, že Ukrajina bude znovu vyřvávat o „ruské agresi“ s nadějí, že tím se a) zvýší hodnota Porošenkova režimu v očích impéria, a b) naruší se tak plánované setkání Trumpa s Putinem.

Nejsem si úplně jistý tím, zda Porošenko bude mít možnost takto jednoduše zrušit volby. Ano, nemůže vyhrát, ale impérium ho může nahradit. Nejen to, ale úplné zrušení voleb by bylo katastrofou pro vztahy s veřejností (takovou katastrofou, kterou si někdy zvolí „zkurvysynové“ impéria, jako například Mahmúd Abbás). Stále však existuje velmi reálná možnost, že by ukronacistický režim – zaujímající postoj, že nemá co ztratit – učinil takovýto bezprecedentní krok.

Nějaké malé ukronacistické vojenské operace proti Rusku, Novorusku, Krymu nebo Kerčskému mostu by byly vojensky sebevražedné, ale politicky velmi výhodné, protože by to Porošenkovi umožnilo a) obvinit Rusko za všechny ukrajinské problémy a b) požadovat ještě větší pomoc na „odpor proti ruské agresi“. Problém s touto možností spočívá v tom, že existují jistá dobrá znamení – hodně ukrajinských vojáků nemá ve skutečnosti odvahu bojovat proti Rusům (např. uvědomte si, že VŠICHNI ukrajinští vojáci na Krymu složili zbraně; nebo na blogu „plukovníka Cassada“ se uvádí, že ze tří lodí, které se pokoušely narušit ruské hranice, byl minimálně na jedné z nich kapitán, který dobrovolně odevzdal svou loď Rusům; a jeden ukrajinský námořník byl podle všeho zastřelen, protože odmítl zahájit palbu proti Rusům). Za zmínku stojí také to, že v neděli vyslali ukrajinští nacisté ještě několik plavidel na pomoc lodím, zadrženým Rusy, ale jakmile Rusové uzavřeli průchod a na obloze se objevily ruské letouny Su-25 a Ka-52, rychle se zastavila a nakonec místo opustila. Udělali to proto, že dostali rozkaz, nebo proto, že nechtěli zemřít? Předpokládám, že tohle nikdy nezjistíme.

Také existuje skutečná možnost vypuknutí války proti Rusku v plném rozsahu. Ano, ukrajinští nacisté by vydrželi jen pár dní, ale nezapomeňte, že jejich cílem by nebylo zvítězit, nýbrž dohnat Rusko k otevřené vojenské operaci, kterou by celý „kolektivní Západ“ musel odsoudit – stejně tak, jako když Rusko zaútočilo na Gruzii 8. 8. 2008 (však víte, ve jménu „solidarity“, stejně jako v kauze Skripal, spáchané pod falešnou vlajkou). Pokud jde o lídry anglosionistického impéria, ti budou s potěšením zdolávat Rusko do posledního ukrajinského vojáka, to všichni chápeme.

A nakonec mi dovolte oslovit ty, kteří se možná domnívají, že Rusko reagovalo přehnaně, nebo nemělo použít sílu. Za prvé vám chci připomenout, že zde hovoříme o ozbrojených a vojenských lodích, nikoli rybářských člunech. Za druhé, ukrajinští nacisté snili o zničení tohoto mostu dokonce ještě před tím, než byl postaven. Takže jak měli Rusové vědět, že tyto lodě nejsou plné výbušnin? Za třetí, dovolte mi připomenout, že před několika měsíci ukrajinští nacisté vyslali pod most několik drobných vojenských lodí. To bylo poprvé, kdy požádali o povolení a dokonce měli na palubě ruského lodivoda, aby jim pomohl proplout úzkým prostorem. Přesto to režim v Kyjevě prezentoval jako významné „vítězství“ nad Moskvou. Tentokrát se však lodě snažily proklouznout bez povolení. Kdyby je Rusové nechali proplout, co si myslíte, že by udělali příště?

Pravdou je, že ukronacistický režim již roky tvrdí, že je ve válce proti Rusku, že Rusko napadlo Ukrajinu, že každý, kdo se staví proti režimu nebo dokonce jen vysloví základní pravdivá fakta, je „agentem“ Kremlu/FSB. Legrační na tom je nejen to, že je to poprvé v ruských dějinách, kdy je Rusko obviněno z vedení války, které se vůbec neúčastní – ale ještě legračnější je, že ukrajinští nacisté tvrdí, že jsou ve válce s Ruskem, a přesto mají šílený záchvat, když jsou jejich tři (mrňavé) lodě zadrženy kvůli narušení ruských hranic. Tak probíhá válka nebo ne?! Co si k čertu mysleli, když se snažili proplout?!

Jak dokážete, že ten druhý je „agresivní stát“? Jednoduše – donutíte ho, aby vás napadl. Vzhledem k „selektivní slepotě“ kolektivního Západu skutečnost, že vy jste udeřil toho druhého jako první, v tom vůbec nehraje žádnou roli (znovu připomeňme 8. 8. 2008).

Je zřejmé, že nacistický režim v Kyjevě je v chaosu, a že bez takovýchto dramatických akcí je Porošenko jen beznadějný případ. Větší část gangu kolem něj nepochodí lépe, zvlášť pokud by se Timošenková stala prezidentkou (což by se mohlo stát, pokud by se impérium rozhodlo zbavit se Porošenka). Mají dvě možnosti – buď opustit Ukrajinu nebo čelit obvinění a zatčení (podobně jako Saakašvili).

Vstupujeme do velmi nebezpečného období, kdy zcela zkorumpovaný nacistický režim využije v boji každý trik, který si lze představit, jen aby se zachránil. Zda to povede k větší válce proti Novorusku nebo Rusku je nemožné předvídat, ale musíme si uvědomit, že je to jedna možnost.

(zvedavec.org, foto: Pixabay)

Přejít nahoru