Babiš se bojí? Na Národní třídu přišel po půlnoci, lidé vyhodili kytici do koše

Ke koši podle svědků později přišli policisté, muži v civilu pak kytice obou politiků vyndali a odnesli. “Dosud neznámí vandalové v průběhu noci narušili pietu zničením květin u památníku na Národní třídě. Celou událost policie prověřuje,” napsala policie na twitteru.

U památníku zůstaly například věnce od Poslanecké sněmovny, České advokátní komory či Gymnázia Děčín, hlásí z místa zpravodaj ČTK.

 

Dnes se k památníku na Národní třídě chystají další politici, už od rána tam lidé zapalují svíčky a nosí květiny. Prezident Miloš Zeman se žádné veřejné akce připomínající začátek revolučních událostí vedoucí k pádu komunistického režimu nezúčastní.

Babiš v posledních dnech čelil výzvám opozice k demisi kvůli informacím z rozhovoru svého syna, který novinářům Seznamu Zprávy řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo unesen na Krym. Premiér jeho slova přičítá schizofrenii, kterou podle něj jeho syn trpí. V pátek dal najevo, že se za svým synem chystá brzo vydat do Švýcarska, kde žije se svou matkou.

Premiér opakovaně hovořil o tom, že aktuální kauza je od novinářů hyenismus a připravenou kampaní proti němu, která byla záměrně načasovaná na období před 17. listopadem.

 

 

(eurozpravy.cz, foto: archiv)

 

Přejít nahoru