Soros se svým synem Alexandrem navštívil rakouského kancléře Kurze

Oficiálně domlouvali přesun Sorosovy Středoevropské univerzity do Vídně,ale Alexandr na Twitteru napsal:

“Děkuji rakouskému kancléři @sebastiankurz, že mě s otcem přijal ve Vídni.Diskutovali jsme v Rakousku budoucnost @ceuhungary a mnoho dalších věcí včetně integrace západního Balkánu.”

Kancléř se s finančníkem shodl na Brexitu,ale ne na řízení migrace.

Je zajímavé, že rakouský kancléř,který je nyní předsedou Evropské rady hlav států a předsedů vlád, probíral otázky národního a evropského zájmu se soukromým občanem, který od počátku vyhlásil “válku” italské žlutozelené vládě.

Nedávno řekl Salvini:

“Kdybych měl být podezíravý, řekl bych, že v rostoucím spreadu posledních dnů mají prsty Sorosovi spekulanti, kteří chtějí zkolabovat zemi, aby skoupili její zdravé firmy za babku.

Jménem vlády prohlašuji, že to nedopustíme, aby ti, kteří chtějí spekulovat s italskou ekonomikou, věděli, že ztrácí čas.”

Sorosova OSF má rozpočet 1 miliardu USD. 10 %  jde do Evropy – z toho  2,5 % do Itálie, což bylo v roce 2017 2,1 miliónů USD. Tyto peníze obdrželo 28 antidiskriminačních a promigračních neziskovek.

Kurz je členem Evropské rady pro zahraniční vztahy, “panevropského” think-tanku založeného v roce 2007 díky příspěvku OSF.

(zvedavec.org, foto: archiv)

Přejít nahoru