Střelec v nákupním centrum na Floridě zabil dva lidi, pak spáchal sebevraždu

Následně spáchal sebevraždu. Po motivech činu policie zatím pátrá.Ke střelbě došlo ve jógovém studiu, které je součástí nákupního centra. Policie zprávu o incidentu obdržela krátce po půl šesté večer místního času.

Podle místního deníku Tallahassee Democrat střílel čtyřicetiletý Scott Paul Beierle. Policejní náčelník Michael DeLeo uvedl, že muž neměl komplice a že úřady pátrají po možných motivech jeho činu.

„Jsme všichni velmi zarmouceni a šokováni událostmi, které se staly,“ uvedl DeLeo. Dodal, že v souvislosti s incidentem nyní nehrozí žádné další bezprostřední nebezpečí.

Tři zranění zůstávají v kritickém stavu, informovala Danielle Buchananová, mluvčí nemocnice v Tallahassee. Podle Alexe Reddinga, návštěvníka baru v přízemí obchodního centra, ostatní účastníci lekce hot jógy přišli do baru pro pomoc šokovaní a bosí. Jediné, co dokázali říct, bylo „střelec“, citoval Reddinga Tallahassee Democrat.

Starosta města Andrew Gillum, který je demokratickým kandidátem na guvernéra Floridy, uvedl, že přerušuje své předvolební turné a vrací se do Tallahassee. Zároveň ocenil rychlou reakci bezpečnostních složek na střelbu.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: AP)

Přejít nahoru