Fínsky poslanec Ville Tavio: „Globalizmus Európskej únie je iba novým druhom fašizmu – fašizmus v novej podobe“

Slávny William Shakespeare pred niekoľkými storočiami napísal, že sa niečo pokazilo v Dánskom kráľovstve. V súčasnosti môžeme konštatovať, že sa niečo pokazilo v Spojenom európskom kráľovstve, teda v EÚ. Súčasnú situáciu kritizujú viacerí európski politici. Ostatní sa tvária, že sa buď je to v poriadku a nič sa nedeje, alebo že sú „iba muzikanti“…

Veľký rozruch v malom, pokojnom a stabilnom Fínsku vyvolal domáci poslanec Ville Tavio, ktorý počas zasadnutia Riksdagu (fínskeho parlamentu) a debát o budúcnosti Európskej únie porovnal súčasnú EÚ s komunistickým Sovietskym zväzom a dokonca s fašistickým Nemeckom.

Informoval o tom to fínsky publicista Anders Karlson na domácom portálu Yle. Citoval Villeho Tavioa, člena domácej nacionalistickej strany Finns (Praví Fíni): „Federalisti iba vytvárajú nový druh Sovietskeho zväzu. Vytvárajú  nový druh nacistického Nemecka. Globalizmus Európskej únie je iba novým druhom fašizmu – fašizmom v novej podobe.“

Autor článku poukazuje na to, že, pochopiteľne, mnohí fínski poslanci výroky svojho kolegu o stave Európskej únie odsúdili. Napríklad, predseda fínskej vlády Juha Petri Sipilä uviedol, že jeho názory sú veľmi urážajúce. Naopak členovia strany Finns podporujú jeho tvrdenia o “fašistickej“ podobe európskeho globalizmu a nazývajú ho „novou formou fašizmu“.

Ville Tavio je presvedčený, že Fíni nič nevedeli o globalizačnom programu, keď v deväťdesiatych rokoch hlasovali o vstupe do EÚ. Inak by sa určite hlasovali inak.

Iba pripomenieme našim čitateľom, že Fínsko je členskou krajinou EÚ od 1. januára r. 1995, v eurozóne je od 1. januára r. 1999 a Schengenskom priestore je od 25. marca r. 2001.

(hlavnespravy.sk, foto: Facebook)

Přejít nahoru