Donald Trump to přepískl. Malému děvčátku prozradil, že Santa neexistuje

Tentokrát si vysloužil kritiku za to, že zřejmě sebral malé dívce iluze ohledně Santa Clause. Učinil tak v tradičních telefonátech, jimiž děti každý rok před Vánocemi zjišťují, kdy už k nim dědeček v červené kombinéze s dárky dorazí.

Děti volají do velení protivzdušné obrany (NORAD), které tuto recesistickou službu už mnoho let o Vánocích poskytuje. Několik telefonátů ale bylo v pondělí přepojeno do Bílého domu, kde na ně odpovídal Trump a jeho manželka Melania. Ta na Twitteru napsala, že pomoci dětem vystopovat Santu je jednou z jejích „nejoblíbenějších tradic“.

„Ty ještě pořád věříš na Santu? Protože v sedmi letech už to není obvyklé, ne?“ zeptal se Trump v pondělí večer sedmileté dívky. Její odpověď média nezveřejnila, podle CNN ale Trumpa rozesmála.

Na sociálních sítích se rázem vzedmula vlna komentářů. „Vlastně neexistuje ani nebe, když umřete, shnijete v zemi a sežerou vás červi. Tak veselé Vánoce,“ napsal například v reakci americký scenárista Dan Amira. „Trump dělá hodně věcí špatně, ale naznačit sedmiletému dítěti, že Santa neexistuje, je asi jedna z mála správných věcí, kterou v úřadu udělal,“ komentoval událost další uživatel twitteru. „Někdo to udělat musí,“ dodal.

(www.ceskoaktualne.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru