Švýcarský deník „svrhl“ Merkelovou a přenesl venezuelské nepokoje do Německa

Aby svým čtenářům přiblížil podstatu politické krize ve Venezuele, uveřejnil švýcarský deník žertovní článek, v němž se podobné události odehrávají v Německu.

„V neděli, poté, co režim Angely Merkelové přivedl zemi k politické a hospodářské krizi, vyprovokoval prudký růst bídy a podepsáním migračního paktu porušil ústavní pořádek, podle něhož pochází veškerá moc od lidu, přísahal Alexander Gauland (předseda strany Alternativa pro Německo) Spolkovému sněmu. Alice Weidelová, vůdce opozice a spolupředsedkyně frakce AfD ve Spolkovém sněmu, obsadila úřad vicekancléře,” popisuje deník možný vývoj událostí v Německu.

„Předák AfD prohlásil, že jedná v souladu s paragrafem 20 bodem 4 Ústavy, v němž se praví, že Němci mají právo na povstání proti komukoli, kdo se pokusí porušit ústavní pořádek, nebude-li z této situace jiné východisko.”

„Gauland oznámil, že Angela Merkelová už nevykonává svou funkci. Vláda, veřejné služby, policie a Bundeswehr fungují i nadále normálně, a Angela Merkelová pracuje i nadále ve své kanceláři, ale protože Čína, Írán, a také Rusko uznaly Alexandra Gaulanda, pokládá se od nynějška za legitimního kancléře Německa.”

„Tento článek je samozřejmě úplný nesmysl,” uznává autor. „Fejk a apríl!.” Ale před dvěma dny vyzvala Angela Merkelová k uspořádání nových prezidentských voleb ve Venezuele a zdůraznila, že venezuelský lid musí hájit své zájmy. „Pravdaže není jasné, jestli si myslí, že také Němci se mají chovat stejně,” ironizuje autor článku.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: archiv)

Přejít nahoru