Objevte rozmanité využití kontejnerů

V jeho přepravě jde o unikátní řešení, neboť zboží je uvnitř kontejneru chráněno před poškozením a na místě určení lze vyložit celý kontejner. Je to velká úspora nejen času, ale také nákladového prostoru především na zaoceánských lodích, ale i v rámci železniční či silniční kamiónové dopravy.

Obytné a sanitární kontejnery

Kontejnerová doprava není jediným účelem využití kontejnerů. Firma PEGAS CONTAINER vyrábí, dodává na trh, ale také pronajímá obytné a sanitární kontejnery. Jejich velkou výhodou je, že se díky modulárnímu systému dají sestavovat k sobě nebo na sebe a vytvářet tak ucelenou stavbu sloužící k nejrůznějším účelům. Takto lze snadno a rychle vybudovat kanceláře třeba na stavbě, po jejímž dokončení lze kontejnery přemístit na jiné potřebné místo. Nemusí se budovat žádné pevné základy, stačí pouze srovnat terén a poté připojit kontejnery na inženýrské sítě. Obytné kontejnery nalézají uplatnění také jako sklady, vrátnice, garáže, ale dokonce i jako rodinné či zahradní domky. Často se z nich budují školky či školy na sídlištích nebo na venkově. Velkou výhodou je také možnost rozšíření stávajícího modulárního systému o nové moduly bez ohledu na rozměry.

Skladové kontejnery

V prázdném stavu se skladové kontejnery mohou pomocí jeřábu stavět vedle sebe i na sebe jako stavebnice. Tímto způsobem lze ušetřit skladové plochy, ale také nákladový prostor především na zaoceánských lodích. Skladové kontejnery jsou určeny k uskladnění nebo přepravě různého materiálu, zboží, nářadí či vybavení. Zpravidla jsou opatřeny masivními dveřmi, které zabraňují násilnému vniknutí a odcizování uskladněných věcí. Variantou skladových kontejnerů jsou kontejnery pro lodní dopravu, které vynikají velkou nosností, vodotěsností a odolností vůči povětrnostním podmínkám, takže zboží je i  přes oceán dopraveno v neporušeném stavu.

(PR)

Přejít nahoru