Konec Showparku – Rozkoš Bez Rizika v Holešovicích?

“Pro nás jako Rozkoš Bez Rizika je Showpark pracovním prostředím pro ženy, které se dobrovolně rozhodly pro tuto profesi. V rámci jednoho z našich cílů, kterým je pak snižování rizik plynoucích z této profese, je dobré vědět, co se v takovém v podniku odehrává, a je také možné se ženami hovořit a ptát se jich na to, jak se jim zde pracuje, případně mluvit i s majiteli, a tím také rizika případně snižovat. A o to snažíme a máme ze strany Showparku i tu možnost, i když bychom si jistě přáli větší.”

“Je nepravděpodobné, že by se ženy přesouvaly do pouliční prostituce, tento typ migrace je velice ojedinělý. S největší pravděpodobností by se přesouvaly do privátní scény. Ta je často skryta v soukromých bytech a příliš se o ní neví. Problém ale je, že ta zřejmě nebude schopna reagovat rychle a tak pružně jako například klub, který funguje na základě jiných pravidel, takže by se mohlo stát, že část žen přijde o své zaměstnání.”

Barbora Pšenicová, projektová manažerka organizace Rozkoš Bez Rizika

Aktualizace:

Komentář portálu Sex.cz k potenciálnímu zrušení Showparku v Holešovicích:
 “Konec tak velkého podniku, jako je Showpark, by mohl otevřít příležitost i pro větší hráče. Někoho, kdo by chtěl “díru na trhu” zaplnit. Celkový trend ale směřuje k většímu množství menších klubů a běžných privátů, takže to spíše nepředpokládáme. Odvážnější ženy zkusí pracovat “na sebe” v privátech. Naopak ty ženy, kterým vyhovovala čistá hlava, protože nemusely v Showparku řešit provozní věci, se pravděpodobně zkusí dostat do jiných větších podniků.”
Andrej Anastasov z portálu sex.cz 

(zdroj: abbba.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru