Autobus smrti: Na ostrově Madeira havaroval autobus plný lidí. Mrtvých je víc než 28 – AKTUALIZACE

Informovala o tom zpravodajská stanice BBC s odvoláním se na místní média. K nehodě došlo ve městě Canico na jihovýchodě ostrova. Podle některých zpráv cestující pocházejí z Německa.

Podle agentury Reuters místní televizní stanice SIC informovala, že na místo neštěstí následně dorazilo až 19 sanitek.

AKTUALIZACE

K nehodě autobusu došlo ve středu o 18.30 h místního času (19.30 h SELČ) ve městě Canico východně od regionálního hlavního města Funchal na jihovýchodě ostrova. Řidič, podle informací, ztratil v zákrutě kontrolu nad vozidlem, to se převrátilo a spadlo na dům nacházející se pod svahem. Havárie autobusu s německými turisty si vyžádala až 29 životů (17 žen a 11 mužů) a dalších 28 lidí utrělo zranění. Jedna cestující podlehla zraněním po převozu do nemocnice. Informovali o tom agentury AP a DPA.

Starosta Santa Cruz Filipe Sousa a zdravotníci potvrdili, že obětmi jsou občany Německa ve věku 40 – 50 let a v autubuse se nacházelo 55 pasažérů. Mezi mrtvými a ani zraněnými ale nejsou děti. Řidič autobusu a turistický průvodce vyvázli se zraněním a jsou s dalšími cestujícími hospitalizováni. Mezi zraněnými jsou i dva občany Portugalska. Regionální vláda ostrova Madeira vyhlásila tři dny státního smutku. Úřady začali příčinu neštěstí vyšetřovat.

(SCa, ceskoaktualne.cz, foto: EPA)

Přejít nahoru