Falešná německá dědička odsouzená na 4-12 let za mřížemi

Soudkyně Diane Kiesel řekla, že Sorokinová byla “zaslepena půvabem New Yorku”, když začala s podvodem, aby mohla financovat život, který si nikdy nemohla dovolit. Soudkyně však odmítla žádost Sorokinových právníků, aby ji odsoudili k době, kterou již strávila ve vězení když čekala na soud.

“Jsem ohromena hloubkou klamání obžalovaného,” řekla Kieselová a dodala, že doufá, že pošle zprávu na internetový server Sorokina: “Její chování je nepřijatelné.”

„Jistě nemyslela na lidi, které rozhněvala,“ dodala soudkyně.

Odsouzení omezilo velkolepý případ, který přitáhl mezinárodní pozornost a bulvární titulky. Netflix a HBO pracují na seriálech založených na odvážném úsilí Sorokinovej cesty do socialistické scény Manhattanu.

Sorokinova byla odsouzena minulý měsíc po mnoha počtech rozkrádání a krádeží a byla ve vazbě od jejího zatčení v říjnu 2017 – čas za mřížemi, který bude připsán k jejímu trestu. Soudkyně rovněž nařídila Sorokinovej, aby v restituciich zaplatila téměř 200 000 dolarů a pokutu ve výši 24 000 USD.

Než byla odsouzena, se Sorokinova krátce obrátila na soud a řekla: “Omlouvám se za chyby, které jsem udělala.”

Sorokinova si vytvořila novou identitu – Annu Delveyovou – a podváděla finanční instituce a celebrity Manhattanu, aby věřili, že má majetek ve výši 67 milionů dolarů (60 milionů eur) v zahraničí, které by mohly pokrýt její životní styl, špičkové oblečení a bohaté hotelové pobyty. Falešně tvrdila, že její otec je diplomat nebo ropný baron a falšovala bankovní záznamy. Ve skutečnosti, její otec řekl časopisu New York, že je bývalý trucker, který podniká ve vytápění a chlazení.

Její podvody zahrnovali například žádost o půjčku ve výši 22 milionů dolarů na financování soukromého uměleckého klubu, včetně výstav, instalací a vyskakovacích obchodů. Tato půjčka jí byla odepřena, ale přesvědčila jednu banku, aby jí půjčila 100 000 dolarů, které nedokázala splatit.

Ve všech případech ji prokurátoři obvinili z toho, že ukradla přibližně 275 000 dolarů, včetně 35 400 USD, které nedokázala zaplatit za letadlo, které si pronajala od akcionářů Berkshire Hathaway, kteřími se setkala v Omaze štát Nebrasca. “Ujela velkou délku, aby zajistila, že ostatní zaplatí její cestu, i když neměla” řekla prokurátorka Catherine McCaw po zatčení Sorokina.

Prokurátor řekl, že se zdá, že Sorokinova se těší z neštěstí její obětí a projevuje více zájmu o její oděv jako o emoce těch, kterým ublížila.

Anna Sorokinová pláče při odsouzení – New York State Supreme Court v New Yorku, čtvrtek 9. května 2019.

(ceskoaktualne.cz, AP, foto: Pixabay)

 

Přejít nahoru