Hrdinský pilot přistál s letadlem bez předních kol a tím zachránil všech 89 pasažérů, kteří byli na palubě letadla + VIDEO

Neuvěřitelné video z nouzového přistání ukazují nos letadla Myanmar Airlines, které dopadá na dráhu, což způsobuje, že jiskry létají do vzduchu, když se přední část letadla táhne po zemi.

Mnozí chválili duchapřítomnost barmského kapitána letadla, který před přistáním vyhodil palivo, aby snížil hmotnost letadla.

Nikdo nebyl zraněn v letovém přistání UB-103 v Mandalay, Myanmaru, v neděli, který se stal druhým letem, který se setkal s problémy v zemi za méně než týden.

Htut Aung, náměstek generálního ředitele oddělení civilního letectví v Myanmaru, pro agenturu AFP řekl: „Snažili se dvakrát obletět letiště a dvakrát požádali, aby zkontrolovali, zda nosové kolo kleslo nebo ne.”

“Takže museli přistát se zadními koly … Nebyly žádné oběti.”

Daily Mail hlásí, že pilot, který zahájil nouzový postup, aby se kola posunula dolů, letěl dvakrát na řídící věži letiště, aby zjistil, zda byly vysunuté přední pneumatiky Embraer-190.

Lety na mezinárodním letišti Mandalay byly po incidentu pozastaveny, ačkoli toto opatření bylo po dvou hodinách zrušeno pro menší letadla.

(zdroj: mirror.uk, foto: Nay Min)

Přejít nahoru