Každý si musí především ujasnit, co je podstatou života! Začíná to stávkami školáků za záchranu planety. Studenti již demonstrují proti těm, kteří byli zvoleni v rozporu s jejich „demokratickým“ přesvědčením. Co bude následovat?

Nedávno jsem  narazil na z mého pohledu výrazně nejkomplexnější popis vývoje u nás za  posledních 30 let. Jde o rozhovor s panem Michalem Semínem. Dříve výrazný disident a studentský aktivista roku 89, který následně úzce spolupracoval s takovými jako je známý kněz p. Halík a podobně. Postupem doby své názory však zcela změnil. O tom jak začal narážet na nepochopení těch s kterými doposud spolupracoval, kdy diskuse se stávala nemožná. Jako vystudovaný pedagog naprosto nechápal, jak mohly předchozí vlády stěžejní ministerstvo budoucnosti, tj. školství, přenechávat koaličním stranám, které si přizvaly pouze do počtu, jako nějakou nepodstatnou trafiku na hraní.

Odkaz na pořad “Na prahu zmien”, který moderuje bývalý policejní president ČR Stanislav Novotný. Rozhovor s panem Senínem:

Podobně opět z “Na prahu zmien” rozhovor s bulvárním redaktorem p. Ondřejem Höppnerem. (první polovina je spíše o jeho osobních trampotách, v druhé polovině to ale již stojí za to)

Každý z rozhovorů trvá cca 2 hodiny. Takže si je třeba na ně vyhradit čas. Zejména ten první s panem Senínem za pozorné vyslechnutí opravdu stojí.

 

Kam vše vede a jak daleko jsme se za těch 30 let dostali? Myslím tou manipulací zejména nezkušené mládeže, kdy:

 

Pro mladší ročníky

 

jsou aktuálně organizovány páteční stávky za klima (za pomoci maňáska – autistické holčičky ze Švédska). To aby se naučily ty stávky a demonstrace navštěvovat, případně v budoucnu organizovat. V tomto věku nad tématem více méně dobročinným. Seriózní argumenty sice naprosto chybí, respektive úroveň znalostí pro komplexní posouzení problematiky v jejich věku je přirozeně zatím zcela nedostatečná. Co však na  tom, ta malá holčička by nám přece nelhala. Nakonec přijal ji sám Papež, mohla vystoupit v OSN. Vždyť stačí bez rozmyslu a se správným nadšením hlásat ta správná hesla. Tedy přesněji ta hesla, která nám páni organizátoři té stávky dali na cedulce do ruky a pak, když nás bude hodně, je přece jasné že musíme mít objektivní pravdu.

 

Veškerá argumentace je důsledně ve stylu filmové scénky o tom jak se nyní po novu bude v USA učit, že 2 plus 2 je 4, ale alternativně a demokraticky též i 22.

Výstižně k tématu pan Hájek: “Nevinné děti: Známý nástroj bolševiků k manipulaci dospělých. Kdo stojí za loutkou Gretou Thunbergovou? Deep State v akci pod falešnou vlajkou. Vzdělání je zbytečné? Jak zničit svět? Strašil už Gretin pradědek“.

To vše jako příprava proto, aby jako:

 

Starší studenti

 

již demonstrovali na Václaváku proti konkrétním lidem, a to ačkoli právě vzešli z demokratických voleb, nebo byli právě jmenováni demokraticky zvolenými politiky. Ne protože ten či onen, proti kterému demonstrují, něco špatného ve své funkci učinil (pak je demonstrace opodstatněná), ale ihned po volbách nebo jmenování, ačkoli absolutně ještě neměli možnost něco dobrého nebo špatného učinit.

 

– ihned po volbách proti presidentu Zemanovi,

– ihned po návrhu jmenovat p. Ondráčka do bezpečnostního výboru

– ihned po návrhu jmenovat p. Štěpánka do RRTV

– ihned po jmenování p. Benešové ministryní spravedlnosti

– ihned po jmenování p. Jakla do RRTV

 

dalo by se pokračovat a to včetně p. Babiše, který 3x na Slovensku vyhrál soud že není agent Stb., ale nakonec nejvyšší Slovenský soud zrušil rozsudek, že byla žalována nesprávná instituce, tedy z toho plyne, že eSté-Bák je a basta. Čapí hnízdo jakbysmet. Své majetkové poměry upravil tak, aby vše vyhovovalo v té době platným zákonům. Vše udělal přesně jak zákony a dotační titul vyžadovaly. Nic neukradl a po uplynutí předepsané doby udržitelnosti, opět změnil své majetkové poměry do původního stavu. Vše v souladu se zákonem, ale protože je to Babiš, tak to je problém.

 

Jeho střet zájmů, tak to se musím smát. Že jako aktivní politik nesmí nic vlastnit a podobně. Tak to by mohli v Británii rovnou zrušit celou jejich sněmovnu lordů. Vždyť právě lordi, tím, že v Británii vlastní velké statky, mají největší zájem ji ochraňovat. Právě proto byla na základě dokumentu známého jako Magna charta léta páně 1215 ustanovena. Tehdy zejména jako pojistka proti absolutistické pravomoci krále, kterému takto bylo zamezeno činit rozhodnutí, která byla proti zájmům většiny patriotů království reprezentovaných místní nejbohatší šlechtou. Šlechtou, na jejíchž bedrech bylo „býti dobrými hospodáři“ na územích, které spravovali, respektive vlastnili. My Češi a Moravané nad sebou sice žádného krále nemáme. Místo toho jsme však nuceni poslouchat rozhodnutí bruselského komisariátu. Volby opakovaně ukázaly, že výrazná část našich občanů panu Babišovi věří. V čím zájmu je jej od výkonné moci odstavit?

Výstižně k tématu demonstrace proti Babišovi a Benešové versus demonstrace v roce 1989 – paní Samková: “Organizovaní demonstranti proti národu. Klára Samková udeřila

Zkuste si odhadnout kolik poslední demonstrace s účastí prý okolo 50.000 lidí musela stát. Tribuna, ozvučení, letáky, atd, atd. Akce spíše připomínala obrovský hudební koncert. Že by vše hradili ti z milionu chvilek ve jménu demokratického nadšení z vlastní kapsy? Ty nejméně milionové náklady?

 

Kam vše směřuje

 

Pan Klaus st. nekompromisně  ohledně napadení p. Jakla. Volná citace z jeho článku: “Přesně takto si pročišťoval Německo od názorových oponentů Hitler svými SA.” Ten ale aspoň neměl plnou hubu demokracie, pravdy a lásky.

(Ono ani s tím Ferim na té Moravě to nebylo OK, ale zde přece jenom šlo jen o jakousi opileckou strkanici. Ehm .. tedy pardon, dle pravdy a lásky o pokus o úkladnou, rasově motivovanou vraždu.)

 

Ještě chvilku to u nás půjde stejným směrem a na některé z pražských demonstrací začnou být první mrtví. Tu kopí jednu kulku jakoby od policie demonstrant. Tu jednu od jakoby demonstranta policista. Stejně jako to bylo na ukrajinském Majdanu, v libyjském Benghází, severních oblastech Sýrie. Kdo střílel na Majdanu jako první se doposud nevyšetřilo. Stromy v parku, kde byly zavrtané kulky střelby z obou stran nechali noví kyjevští vládci obratem po tragédii pokácet. Nyní zde máme tři názory. Tvrzení proti tvrzení, dezinformace, seriózní informace, kde je pravda? Střílela nejprve zlá policie předchozí vlády? Někdo z demonstrantů? Ostřelovači najatí CIA v Gruzii, aby ten konflikt pořádně rozjeli? Nebo snad najatí GRU za účelem hrát hru ve hře – vždyť to je přeci známý ruský styl? Ono to je vzhledem k současné situaci v ČR nakonec jedno. Na té Ukrajině to krůček po krůčku někdo rozeštvával nejméně dvacet let. Majdan byl již jen vyvrcholením. U nás doma jsme někde ve stádiu „na půli cesty“. Odkud vítr vane nechť si každý domyslí sám.

 

Někdo inzultoval pana Jakla. Nebyl to náhodou bývalý žák právě té pražské školy, kde na jaře roku 2016 blahodárně působila nezisková organizace ShineBean, když v rámci pořádání „dobročinné“ akce „Den země“ měly děti za úkol zkoumat konzistenci hlíny pomocí „vědecké metody“ co se stane, pokud hodí hroudu na portrét pana presidenta Zemana? Viz například zde.

Zmínil jsem Ukrajinu. Tam v době Majdanu (rok 2014) žáci radostně skákali provolávajíc heslo „Moskaljaku na hiljaku“, což znamená Moskvany (myšleno Rusy) na šibenici.

https://www.youtube.com/watch?v=6IQ6HEoyKa4

Nesedí řada těch z videa v současnosti někde na východě své země v tanku, nebo v zákopu, kde se klepou strachy co bude? Co se jim asi honí hlavou nyní? Něco ve smyslu „Každý Ukrajinec, který mluví rusky je jednoznačně Rus. Ty je třeba přece zabíjet. To všichni víme již od školy. Jak je možné, že to nechtějí pochopit a dovolují si po nás, pravých Ukrajincích, dokonce střílet!?!“

 

A o co jde?

 

Jen a jen o konkurenční boj nadnárodních ekonomických celků vůči místním ekonomickým subjektům. V případě p. Babiše ve stylu „jakmile jej zbavíme majetku ve prospěch například amerického agro-koncernu Monsanto, bude již vše OK“ – jen s tím malinkým rozdílem, že veškeré zisky a daně skončí v USA, případně v nějakém tom daňovém ráji. Abych byl nestranný možná je to nějaký čínský nebo ruský oligarchát, který by rád naše území dobyl a následně vysával. Možná dokonce i ten Izrael nebo Saudská Arábie by za tím mohli být. A opět nechť si laskavý čtenář sám domyslí odkud asi vítr vane.

 

Jde o dobývání nových zahraničních trhů a zdrojů, kdy za tímto účelem si někdo z naší mládeže buduje vojáčky pro tento svůj expanzivní výpad. U nás v ČR začíná to, co jsme viděli v Libyi, Sýrii, Jugoslávii, Ukrajině, ale i Rusku, kde se jim ta dobyvačná expanze nepovedla (proto je ten Putin zloduch číslo jedna, není liž pravda.). Je to zřetelný trend, který vidí pouze ti, kteří mají čas situaci sledovat a aktivně si informace vyhledávat. Není možné předpokládat, že celá naše populace si bude schopna dávat vše do souvislostí.

 

Je to tedy na vládě, pokud má schopnost vhledu dále než-li k dalším volbám, aby učinila taková opatření, aby tento zhoubný trend zastavila a otočila zpět k jednotě, minimálně v tom smyslu, že žena je žena a od přírody je něčemu předurčena a něčemu až tak docela ne. Stejně tak to platí pro muže.

 

Že jejich přírodou danou úlohou je nejen zplodit potomky, ale především následně je společně s nelepším svědomím vychovat. Vychovat k ctižádosti, soutěživosti, poctivosti, ale též respektu k nim samotným, jakož i všem zkušenějším. To vše s tím, že až ony budou ti zkušení, tak stejně tak svou přírodou danou úlohu splní vůči následujícímu pokolení. Úlohou rodičů je též dopřát svým potomkům vzdělání jež odpovídají jejich schopnostem, ale i tradici – zájmům jich samých, jakožto rodičů. Chránit svůj rodinný krb a rodinou tradici. Tradici svého nejbližšího okolí, obce a země, kde se cítí doma.

 

Ale též, že je maximálně žádoucí aby každý na určitý čas vyjel mimo svůj domov, tam získal nové poznatky a zkušenosti. Potom se ale vrátil a vším prospěšným, s čím se v cizině setkal svůj domov a nejbližší okolí obohatil, případně některé tradice nahradil. Pak můžeme být na nás a naši zemi jakožto starousedlíci jednotně hrdi.

 

Co je úlohou školství

 

Především ve výše uvedeném smyslu by měl působit  náš školský systém. Výchovně a vzděláváním. Je tristní, že z něj jaksi vypadl ten první pilíř, a to je výchova. Výchova v duchu výše uvedeného, kdy tam kde selhává rodina, pomůže alespoň škola. Tam kde je rodina OK, škola vše dítkám pouze zvýrazní.

 

Zůstalo pouze vzdělávání. To jde navíc díky, nejen inkluzivním pokusům, svou úrovní trvale dolů. Minimálně naše školství nevzdělává v oborech, které potřebují jednotlivá ministerstva, zejména průmyslu, ale živelně. Pro školy jsou pak pro otevírání jednotlivých oborů stěžejní grantové programy vypisované kdekým, kdy významnou podporu získávají humanitní obory. V řadě případů pro ČR zcela nepotřebné až rozvratné.

 

Smysluplné granty by pro školství měla vypisovat zejména jednotlivá česká ministerstva z rozmyslem, dle svých potřeb. Ne zahraniční organizace. Sledování důvodů, proč takovéto organizace které vzdělávací obory u nás podporují, by mělo být jednou z hlavních náplní BIS a ne sledování nezávislých webů, chytání britských Skripalů a hledání Putina za každým rohem.

 

Náš průmysl potřebuje akutně strojaře. Tak je dovezeme, třeba z Mongolska. Proč ne. Ale pokud se taková mongolská rodina na našem území trvale usadí, bude mít děti a ty pošle do současné české školy, získá náš stát v duchu rodinné tradice takové mongolské mamky a taťky, nyní již Čechů s asijskými kořeny, opět kvalitního strojního inženýra? Spíš bych to typoval na dalšího genderového specialistu. Takže co? Opět dovezeme zase někoho ze zahraničí?

 

K tomu, aby se ale vláda a parlament mohli zabývat nejen výše uvedeným, však potřebují klid na práci.

 

Primárně je proto nutné, co nejrazantněji zastavit rozvrat, který prakticky znemožňuje našim demokraticky zvoleným představitelům efektivně vládnout, potažmo projednávat potřebnou legislativu.

 

Místo toho aby se spolu se zákonodárci zabývala užitečnou prací, stále dokola řeší koho kde jak jmenovat, nebo odvolat, vyslovit nedůvěru. To pod tlakem nejen opozice, která má tendenci do čehokoli smysluplného házet vidle jen proto, že s tím přišla vláda, ale i pod tlakem ulice a rozvratné činnosti některých médií, ČT nevyjímaje.

 

Vláda letos v květnu schválila dokument o předsudečné nenávisti. Není náhodou inzultace pana Jakla právě naplněním tohoto dokumentu? A co takové svolávání demonstrací vůči paní Benešové, která do své funkce právě nastoupila? Dokument v podobě jak je, rozkladné trendy neřeší, spíše naopak, umožňuje na kohokoli ukázat a následně jej trestně stíhat za cokoli. Co to ta předsudečná nenávist vlastně je? Kdo to posoudí?

 

Nebylo by dobré se spíše zamyslet nad dokumentem, respektive zákonem, který by trestně postihoval ty, kteří zjevně nerespektují demokratická rozhodnutí? Ty, kteří nerespektují volby, nebo jmenování konkrétních osob do funkcí ze strany demokraticky zvolených představitelů? Zde je přece naplnění takového skutku jasně definovatelné. Trestného činu se dopustí každý, který svolává demonstrace, nebo vyzývá k nepokojům proti osobě nebo osobám, které byly právě zvoleny, nebo legitimním orgánem právě jmenovány případně navrženy do nějaké výkonné funkce. Minimálně po nějakou dobu od nástupu do funkce. Pak proč nedemonstrovat, ale pouze v souvislosti s kroky, které ve své funkci taková osoba učinila. Co vy na to, pane Předsedo vlády?

 

Sekundárně důsledně znemožnit rozvratné trendy v našem školství. Zejména zarazit nájezdnické reje výše uvedených neziskovek do našich škol.

 

Viz například zde: “Politruci vtrhli do škol: Týdny mediální nenávisti. Na naše děti si troufnou. Kdo jim to dovolil? Co takhle se učit matiku a češtinu? Soudruzi z Člověka v plísni by to potřebovali. Zašít se na stávce proti počasí je větší zábava”

K tomu stačí vyhláška Ministerstva školství. Co vy na to pane Ministře školství?

 

Terciálně ze zákona všechny neziskovky s cizím financováním označit jako “cizí agenty”.

 

Tak jako platí v USA od roku 1938 a od roku 2017 v Rusku. Obdobný zákon platí od roku 2018 i v Maďarsku. Potom každý bude vědět s kým má tu čest. Kdo že který grant vypisuje a kdo svolává jakou demonstraci.

(zdroj: leva-net.webdone.cz, foto: Pixabay)

 

 

 

 

 

Přejít nahoru