Salvini: Nechci držet o hladu svého syna jen proto, že to chce Brusel

Ministr vnitra Matteo Salvini však stále nemá strach.

„EU chce nechat Itálii hladovět a aby natahovala ruce. Kdyby můj syn měl hlad, dal bych mu najíst. Můj syn je prvním ze 60 milionů Italů, které považuji za “své děti”, bez ohledu na to, co si o tom Brusel myslí,“ řekl Salvini na akci v Umbrii.

Ve Folignu, v oblasti Umbrie, vystoupil Matteo Salvini na pódium a před svými příznivci nakreslil obraz hladovějící země.

„Když má můj syn hlad a žádá mě, abych mu dal něco k jídlu, a Brusel říká: „Ne, Matteo, evropská pravidla vás zavazují, abyste svého syna nekrmili,“ myslíte si, že budu dodržovat pravidla diktovaná z Bruselu nebo že mu dám něco k jídlu? Můj syn je podle mého názoru na prvním místě a moje děti je 60 milionů Italů, “ řekl italsky láskyplně pojmenovaný “Il Capitano” ve Folignu za potlesku publika.

Koaliční partner Luigi Di Maio, šéf Hnutí pěti hvězd a vicepremiér, rovněž souhlasí s tím, že v rozpočtu by neměly být provedeny žádné opravy, aby byly splněny požadavky Bruselu. Země se šesti miliony nezaměstnaných by neměla být trestána za investice do „růstu, pracovních míst a snížení daní“, tvrdí Di Maio na Facebooku.

Také na téma “rodinná pomoc” de Maio nechce “ani o centimetr” zpět: “Pokud chceme podpořit hospodářský růst, musíme podporovat růst populace.” Z tohoto důvodu použijeme miliardy, které jsou ušetřeny z příjmů, na podporu rodin s dětmi, nebo je povzbudit k jejich zakládání, “uvedl 32letý politik.

„Celkově od voleb do Evropského parlamentu, kdy Brusel ještě nedoporučil zahájit řízení při nadměrném schodku, tak vládní strany neztratily žádné hlasy. Naopak: Salviniho Liga dokonce zvýšila o jeden procentní bod, i předčasné volby jsou průzkumem veřejného mínění bez souhlasu Italů.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru