Německo: Bestiální znásilnění? Dětem, které ho spáchaly, se nic moc nestane

Server německého deníku Bild přinesl hrůznou zprávu ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Ve sto sedmdesáti tisícovém Mülheimu byla v pátek večer znásilněna osmnáctiletá dívka. Otřesného zločinu se mělo dopustit celkem pět pachatelů ve věku dvanáct až čtrnáct let. Všech pět chlapců je bulharské národnosti. Momentálně jsou pod dohledem rodičů, i když tři čtrnáctiletí chlapci prožili noc v policejní cele. Dva dvanáctiletí nikoliv.

Čtrnáctiletého Georgie S. německé úřady dobře znají. V minulosti už se o něj kvůli sexuálnímu obtěžování zajímaly, hned dvakrát. Ale vzhledem ke svému nízkému věku zůstal na svobodě. Informaci deník získal od prokurátora s Duisburgu.

Znásilněná mladá žena mohla v sobotu odejít z nemocnice do domácího ošetřování. Policie odmítá k celé kauze říct cokoli dalšího. Odvolává se přitom na věk pachatelů. Bild si v této souvislosti položil otázku, jak se z dětí mohou stát „nebezpečné šelmy“?

A co vedlo chlapce k tomu, že se začali chovat jako zvířata? Podle odborníků možná vlastní pocit moci, hecování se ve skupině a touha se později svým jednáním pochlubit vrstevníkům.

Ke znásilnění mělo dojít v lese u dětského hřiště. Bestiální čin dětského gangu měli zarazit až místní obyvatelé, kteří zaslechli, že se něco děje, a zavolali policii. Zvláště u pravděpodobných dvanáctiletých pachatelů není jisté, jaký trest je potká. Bez následků sice jejich jednání nezůstane, ale vzhledem k jejich věku mohou úřady dohlížet na další vzdělávání chlapců, ale o moc víc možností nemají.

(zdroj: parlamentnilisty.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru