Dramatická fotografie zachycuje migrující matku prosící o pohraniční stráž, když se snaží se synem vstoupit do USA

 Guatemalská migrantka Ledy Perezová obejme svého syna Anthonyho a požádá člena mexické národní gardy, aby je nechal přejít do Spojených států z Ciudad Juarez v Mexiku 22. července 2019.

Fotograf se zpravodajskou agenturou Reuters zachytil setkání Ledy Perezové v pohraničním městě Ciudad Juarez v Mexiku počátkem tohoto týdne.

Fotografie Jose Luis Gonzalez ukazuje, jak se Perezová krčí na prašné cestě a drží svého syna. Pláče do jeho hrudi, když pracovník služby stojí poblíž a jeho zbraň visí z jeho ramene.

„Žena prosila a prosila vojáka, aby je nechal přejít … chtěla přejít, aby poskytla lepší budoucnost svému synovi,” řekl Gonzalez agentuře Reuters.

Tisková agentura píše o vojákovi, který neposkytl své jméno, že nevykazoval žádnou „zjevnou agresi“ vůči matce a jejímu synovi poblíž suchého koryta řeky Rio Grande, které slouží jako hranice mezi Ciudad Juarez a El Paso v Texasu.

Mluvčí mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora řekl agentuře Reuters, že člen služby dal Perezové vědět o nebezpečí přechodu do USA.

(CBC News, ceskoaktualne.cz, foto: Reuters)

Přejít nahoru