Francouzští generálové obvinili Macrona ze zrady kvůli podepsání Globálního paktu o migraci

Dopis varuje před tím, že Macronovo podepsání Globálního paktu o migraci zbaví Francii další suverenity a dá další důvod “již tak zpráskaným lidem”, aby se vzbouřili.

Vysoce vyznamenaní podepsaní generálové tvrdí, že Macron je “vinen popřením demokracie nebo zrady proti národu” kvůli podepsání migračního paktu, aniž by nechal rozhodnout lid.

“Francouzský stát příliš pozdě přichází na to, že je nemožné integrovat tolik lidí, kromě toho, že jde o zcela jiné kultury, které se v posledních 40 letech seskupily v oblastech, které už dávno nepodléhají zákonům republiky,” stojí v dopise, který také říká, že masová migrace smazává francouzské “civilizační výdobytky”.

Globální pakt, pokud jej nějaká evropská země podepsala, tak nebyl nikdy projednán s lidem, a bylo rozhodnuto o nich, bez nich. Podle dokumentu má být migrace vnímána jako lidské právo a kritika masové migrace má být trestána.

Není opět překvapením, že taková iniciativa vzešla od vojáků, nikoliv od policistů. Policie má totiž v zasahování proti vlastním lidem praxi, a při revoluci s ní nelze, ve většině případů, počítat jako se spojencem, nýbrž se s ní musí vždy počítat jako s nepřítelem. Naopak vojáci se obvykle na stranu vzbouřeného lidu přidají. Vzpomeňme jen na rok 1968 v Československu. Jediný odpor vůči okupantům tehdy vzešel od armády. Policie naopak v roce 1969 už opět proti Čechům zasahovala.

(zdroj: stredoevropan.cz, foto: AP)

Přejít nahoru