Indičtí vesničané ubyli tygra k smrti po jeho útocích na místní obyvatele

Záběr incidentu z mobilních telefonů byl na sociálních médiích virový, uvedli úředníci, že jeden z devíti lidí zraněných zvířetem dříve zemřel v nemocnici.

Jedná se o nejnovější z rostoucího počtu útoků lidí na zvířata v Indii, které odborníci obviňují z zmenšujících se stanovišť a nedostatku potravin pro volně žijící zvířata.

Tigrie zaútočili na lidi poté, co vytrhli z tygrské rezervy Pilibhit v severním státě Uttarpradéš, řekl agentuře AFP okresní soudce Vaibhav Srivastava.

Poté, co zvíře vstoupilo do jejich vesnice, obklíčily desítky ozbrojených lidí, pronásledovaly ho a zahalily ho dřevěnými obušky a kopími, aby ho zabili.

Třicet tři lidí bylo hledáno kvůli zabíjení tygřice a čtyři byli dosud zatčeni, přidal se smírčí soudce a řekl, že vesničané jsou po útocích na lidi vystrašení a naštvaní.

Video z telefonu ukázalo, že vesničané mlátí zvíře, protože leží téměř nehybně na zemi.

Její mrtvola byla zpopelněna, aby se orgány zvířete nedostaly do rukou pašeráků, uvedli úředníci.

V roce 2018 bylo v Indii v Indii zabito asi 30 lidí a letos v zemi zemřelo nebo bylo zabito více než 60 tygrů.

V jednom případě minulý měsíc tigr a její dvě mláďata zemřeli poté, co vesničané otrávili jatečně upravené tělo krávy, kterou zvířata lovili o den dříve.

Tygři byli v Indii před několika lety téměř vyhynutí kvůli pytláctví.

Země je však nyní domovem pro více než polovinu světové populace tygrů, s více než 2 220 nalezenými v rezervách při sčítání lidu v roce 2014.

(The Guradian, foto: Pixabay, ceskoaktualne.cz)

Přejít nahoru