Kapitán německé nevládní organizace se snaží zablokovat účty sociálních médií ministra Salviniho

31 letá Carola Racketeová, je ve vyšetřování za to, že přivedla migranty na břeh v rozporu s italskými úřady a čelí záplavě kritiky ze strany ministra Salviniho, který ji na svých účtech Twitter a Facebook odsoudil jako „pirátku“ a „psanku“.

Její právnička Alessandro Gamberiniová, která se snaží bojovat, řekla agentuře Reuters, že v pátek uloží žalobu za hanobení proti Salvinimu, který také slouží jako místopředseda vlády a je vedoucím strany bojující proti migrantům.

“Pokud jde o urážlivé, hanlivé a nenávistné výpovědi, jako jsou prohlášení ministra, je to jediný způsob, jak to soudce může zastavit, je zablokování účtů,” řekl Gamberini.

Racketeová se schovává na nezveřejněném místě na Sicílii a prohlásil, že čelí hrozbám smrti a násilí na sociálních médiích poté, co jí minulý měsíc přinesla do přístavu Lampedusa charitativní loď Sea-Watch 3, která byla pod vlajkou Německa.

Salvini, který slíbil vyhnat Racketeovú z Itálie, odmítl hrozbu, která bude blokována klíčovými sociálními médii.

“Německý komunista, ten, kdo vrazil do policejního hlídkového člunu, požádal státního zástupce, aby zavřel mé stránky na Facebooku a Twitteru.”

“Neexistuje žádný limit na absurditu, “napsal na Twitteru.

“Takže můžu použít pouze Instagram?” přidal.

Racketeovej loď narazila na hlídkovou loď, když vstoupila do přístavu Lampedusa. Později se omluvila, že to byla nehoda a soudce tento měsíc odmítl obvinění, že ohrozila životy italských vojáků.

“Matteo Salvini mě veřejně a opakovaně nazýval arogantním psancem, spolupachatelem pašeráků, potenciálním vrahem, delikventem, zločincem, pirátem … což je zřejmě vážná škoda na mé cti,” cituje Racketeovou v právním obleku, jehož kopie byla viděna agenturou Reuters.

Salvini si vybudoval velkou část svého úspěchu na sociálních sítích a má zdaleka nejvyšší počet stoupenců jakéhokoli italského politického vůdce – s 3,8 miliony podporovatelů na Facebooku a 1,1 milionu na Twitteru.

(Reuters, ceskoaktualne.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru