Krátke zprávy na dnes

Ukrajinci mají v neděli parlamentní volby, které by mohly upevnit moc nového prezidenta Volodymyra Zelenského a předat nováčkovi silnější mandát pro řízení změny ve válkou zjizveném národě.

Sledujte politickou, ekonomickou diplomacii společně: Bangladéš žádá vyslance v Evropě

Premiér Sheikh Hasina v sobotu požádal bangladéšské vyslance v Evropě, aby společně sledovali politickou a ekonomickou diplomacii v zájmu ekonomického rozvoje země.

Pákistánsky předseda vlády Imran Khan přijíždí do USA na třídenní oficiální návštěvu

Premiér Imran Khan přijel do Spojených států na třídenní oficiální návštěvu, když ho pozval prezident USA Donald Trump, řekl v tiskové zprávě pro mediální kancelář PM.

Prezident Nigérie odsuzuje poslední vraždy v severozápadním státě Sokoto

Nigerijský prezident Muhammadu Buhari odsuzuje zabití 37 lidí bandity v severozápadním státě Sokoto, řekl jeho mluvčí ve svém prohlášení.

Držte se mimo západ, politici řekli Keniovi Rutovi

Luhyatova jednota a politická úprava 2022 hrála v sobotu na pohřbu fotbalové legendy Joe Kadengela. Některý vůdci říkali místopředsedovi Williamovi Ruto, aby se držel mimo oblast.

Marape chce, aby Austrálie zavřela útočiště Manus

Nový premiér Papuy-Nové Guineje chce, aby Austrálie uzavřela záchranné centrum, které provozuje na ostrově Manus na šest let.

Slavný architekt Cesar Pelli umírá ve věku 92 let

Architekt César Pellili, známý pro navrhování některých z nejvyšších budov na světě, zemřel. Bylo mu 92.

Británie říká, že Írán přistoupil k tankeru ve vodách Ománu – dopis OSN

Británie v sobotu sdělila radě bezpečnosti OSN, že íránský tanker zadržený Íránem byl osloven íránskými silami, když byl v omanských teritoriálních vodách „představuje nezákonné zásahy“.

Ruský boxer Dadashev má po porážce za sebou operaci mozku

Ruský boxer Maxim Dašašev byl v nemocnici na předměstí Washington převeden do nemocnice v sobotu po nouzové operaci mozku v důsledku ztráty bezvědomí v ringu, americká média oznámila.

(ceskoaktualne.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru