Je éra rodiny Musitano v Hamiltonu na konci? Pat Musitano prodáva dům

Mnozí z nás přemýšlejí, jestli je to znamení toho, že éra zločinecké rodiny Musitano skončila. Musitani zřejmě prohrávali na konci probíhající mafiánské války o kontrolu nad místním podsvětím. Patův bratr Angelo Musitano byl v roce 2017 venku na příjezdové cestě k jeho domovu vo Waterdownu zastřelen.

V červnu téhož roku byl Patův dům na St. Clair Blvd zasažen výstřelem kulek ve zjevném pokusu o jeho smrt. V dubnu 2019 Pat sotva přežil, když byl několikrát postřelen mimo kancelář jeho právníka v Mississauga.

V červenci pak čelní automobilová havárie před domem, která zranila přítele z rodiny Musitano, znamenala, že by to mohl být další pokus o likvidaci.

Stále není jasné, co stojí za krvavými útoky na rodinu Hamiltonových. Musitani byli jednou ze tří italských rodin mafií, které se objevily v oblasti Hamiltonu. V 90. letech dokázali převzít kontrolu nad místní mafií s podporou mocné kriminální rodiny Rizzuto v Montrealu. Ale jak se často stává, pokud jde o mafii, jejich stoupání na vrchol bylo násilné a krvavé, takže je nechávala se svým podílem nepřátel. V roce 2000 byl Pat i Angelo po vyloučení členů odsouzeni k 10 letům vězení za vražedné spiknutí.

Do roku 2006 se bratři vrátili do ulic a pevně, ale tiše ovládali místní území. To je až do září 2015, kdy bylo Patovo auto zapáleno v jeho domě při zjevném žhářském útoku. Ukázalo se, že se jedná o zahajovací akt toho, co je nyní jasným krokem k sestřelení rodiny Musitano. Krvavá Montrealská mafiánská válka a smrt dlouholetého šéfa Vita Rizzuta si vybrala mýtné zmrzačení kdysi mocné rodiny Rizzuto. Se slabými spojenci v Montrealu a přestavbou byla zločinecká rodina Musitano vystavena a zdá se, že se jejich nepřátelé rozhodli, že je ten správny čas na ich odstránění.

Někteří se domnívají, že za útoky mohou být zbývající členové zločinecké rodiny Luppino spolu s kriminální rodinou Papálií. Byli by logickými hráči v jakémsi vypořádání účtů za minulé akce bratrů Musitano. Ačkoli spousta dalších teorií podložených pochybnými fakty se objevila také včetně spojení s rodinou Buffalo. Soudní záznamy z případu 2018 zahrnovaly nahrávky Domenica Violiho a Joe Violiho z rodiny Luppino / Buffalo diskutujících o Pat Musitano spolu s nahrávkou z roku 2017, která uvádí, že Pat byl již označeným mužem, přidal pouze palivo do ohně mlýnů.

Tady je jeden ze zaznamenaných rozhovorů, které byly zahrnuty v soudních dokumentech…

“[policejní agent] …uvedl, že by si mysleli, že„ oni “by se ho zbavili… [Pat Musitana] …před svým bratrem… [Angelo Musitano, zavražděn v květnu 2017]. Violi uvedl, že „chtěli ukázat” [Pat Musitano]; že to byla zpráva, pomyslel si Violi. Řekli Violi, že… [Pat Musitano] bude pryč; to by byla jedna hlava z cesty “.

Zůstává však nejasné, kdo to vlastně říkal, a nařídil zásahy proti Patovi a Angelovi.

Otázka, na kterou všichni mysleli po neúspěšném zásahu na Pata v dubnu, byla, kto ze zbývající rodiny organizovaných zločinů může udeřit zpět, nebo to byl konec? Je to konec éry Musitano zločinecké rodiny v Hamiltonu nebo se Pat snaží zbavit své rodiny před poškozením dříve, než učiní konečné stanovisko? Byl blízko smrti při posledním neúspešném zásahu a stále není jasné, zda se on a jeho rodina již přestěhovali nebo kam se chtějí přestěhovat. Uvidím, že co se bude dít dál.

(AllAboutMafia, ČA, foto: CBA)

Přejít nahoru