Krátke zprávy z domova: Strážníci přemohli opeřence a beraní ekvivalent Charlieho Sheena

Asi jen bůh ví, co svedlo kohouta druhu bantamka na válečnou stezku pomsty. Plán měl zřejmě prostý. Ukrýt se do travního porostu a vytrvale narušovat spánek nepřítele nočním kokrháním. Vše dokonale vycházelo, dokud poblíž bydlící lidé v zoufalosti a na půl šílení z nedostatku spánku, nezavolali na pomoc strážníky městské policie. Ti partyzána objevili, a protože se poblíž nenacházel žádný z jeho velících důstojníků, povolali do zbraně kolegy z odchytového pluku. Po zajetí se kohout nadále chová odbojně, a to i v případě snahy o ošetření jeho vápenkou napadených běháků. Vzpurné chování přičítáme dlouhému vystavení násilné slepičí propagandě.

Více info Pražské novinky

Mladá Boleslav: Pivní slavnosti budou letos dvoudenní

Devátý ročník pivní slavnosti Septemberfest se bude opět konat v prvním zářijovém víkendu na Krásné louce. Letos čeká návštěvníky ale zásadní novinka.

Slavnost se poprvé rozšíří do dvou dnů, program je připraven v pátek 6. 9. od 16 do 24 hodin a v sobotu 7. 9. od 14 do 24 hodin. Důvodem je velký zájem lidí o tuto událost na konci léta, každoročně ji navštíví několik tisíc lidí.

“Vyhověli jsme tak přání řady účastníků, aby tato akce byla dvoudenní. Také bylo štěstí, že se podařilo zkoordinovat rozšířené pivní slavnosti s dřevorubecnou soutěží. Slavnosti nejsou jen o pití piva, ale vždy se snažíme, aby zde bylo na co koukat a co poslouchat a aby doprovodný program byl co nejzajímavější,” řekl náměstek primátora Daniel Marek.

Více info: Středočeské novinky

Tradiční terénní závod PILSENMAN 2019 se koná již tuto sobotu

PILSENMAN 2019 již 10.srpna v Plzni-Doubravce na louce u sv. Jiří. Již 17.ročník  sportovní akce je rozdělen do dvou hlavních závodů triatlon a kvadriatlon.

Triatlon PILSENMAN EASY se skládá z plavání, jízdy na horském kole a běhu. Je to závod méně náročný, určený pro sportovce všech věkových i výkonnostních kategorií a je vhodný také pro začínající sportovce. Mnohem náročnějším závodem je terénní kvadriatlon PILSENMAN tvořený plaváním, jízdou na lodi, cyklistikou a během, nejrychlejší závodníci na této trati stráví více než 5 hodin. Oba závody nabízí možnost startu v týmových soutěžích, například firemních štafetách.

Pro diváky i závodníky bude připraven doprovodný sportovní program a také velmi oblíbený duatlonový závod pro děti (jízda na kole/odrážedla a krátký běh).

Více info Plzeňské novinky

Magnetická rezonance Nemocnice Přerov vyšetřila již tisíce pacientů

Celkem 1 508 pacientů prošlo v prvním pololetí letošního roku vyšetřením na magnetické rezonanci v Nemocnici Přerov.

Moderní pracoviště bylo v nemocnici vybudováno teprve nedávno a pacientům slouží od počátku roku 2017. Za dobu svého fungování si zde našli cestu pacienti nejen z Přerova, ale běžně na vyšetření dojíždějí také pacienti ze Zlína, Kroměříže, Brna či Hodonína.

Nové, vzdušné prostory, moderní prostředí, stejně jako moderní přístroj – to vše si pacienti na magnetické rezonanci, která je součástí radiodiagnostického oddělení přerovské nemocnice, pochvalují. Ta po zavedení pracoviště podstatně zvýšila možnosti, rozsah, kvalitu i komfort prováděných vyšetření. Od svého vzniku ošetřilo pracoviště magnetické rezonance v přerovské nemocnici více než 6 300 pacientů.

„Za první pololetí letošního roku jsme vyšetřili 1 508 pacientů, z toho 77 dětí do 18 let. Nejčastěji vyšetřujeme pacienty s neurologickými potížemi, a to pro bolesti páteře nebo hlavy, celkem jich bylo přes 1 100. Další častou indikací jsou bolesti kloubů, nejčastěji kolen nebo ramen, takových pacientů jsme ošetřili 260. A přes 80 osob podstoupilo vyšetření břišních nebo pánevních orgánů,“ uvádí vedoucí radiologická laborantka Bc. Milena Matelová s tím, že pracoviště kvůli vytíženosti prodloužilo také svou provozní dobu, kterou přivítali především pracující pacienti. „Nyní máme letní provoz, ale s novým školním rokem opět nabídneme odpolední objednávky,“ doplnila Bc. Matelová.

Více info Olomoucké novinky

 

Přejít nahoru