Krátke zprávy z domova: Ve dvěstěpadesátce se honil s policisty na D5, dostal čtyři roky

Přesto seděl Mateusz Bosak za volantem v kradeném autě a ujížděl policistům v hustém silničním provozu rychlostí až 250 km/h. Za jednu z nejzběsilejších honiček na dálnici D5, která se odehrála letos v květnu, poslal v úterý Okresní soud v Rokycanech 28letého Poláka na čtyři roky do vězení. Verdikt není pravomocný.

Více info Novinky.cz

Muže srazilo na D1 auto, zřejmě ji přebíhal

Zřejmě při přebíhání dálnice srazilo auto v úterý odpoledne na D1 před Prahou chodce. Kvůli zásahu vrtulníku letecké záchranky byla dálnice ve směru na Prahu uzavřena.

K nehodě došlo na 2. kilometru D1 před sjezdem na Opatov ve směru do centra metropole. Chodec měl podle prvotních informací přebíhat dálnici, při čemž ho srazilo projíždějící auto.

Více info Novinky.cz

Veřejná prostranství v regionu budou více zabezpečena

Veřejná prostranství budou více zabezpečena. Bezpečnostní zábrany proti nájezdu vozidla dostanou od Karlovarského kraje, kromě jiného, Sokolov, Cheb a Karlovy Vary. Tedy ta města, kde se konají akce s velkou účastí veřejnosti.

Zvýšení ochrany vytipovaných veřejných prostranství v regionu se uskuteční v rámci projektu “Bezpečné veřejné prostranství” a Karlovarský kraj dostal dotaci od ministerstva vnitra ve výši 1,5 milionu korun. Kromě jiného pořídí zábrany pro Karlovy Vary, Sokolov a Cheb.

Více info Kralovarské novinky

Vltavská cesta provede cykloturisty od pramenů řeky až do Mělníka

Čarovným putováními Povltavím z jižních do středních Čech v sedle jízdního kola provede návštěvníky spolehlivě a se vším všudy kvalitně značená Vltavská cyklistická cesta.

Vltava je kouzelnou řekou. Lze ji totiž sjet a nenamočit se. Tedy alespoň ne v její vodě. Úchvatné zážitky z přírodních scenérií a bezpočtu památek, lemující celý její tok, si od vltavských pramenů, rodících se uprostřed šumavské divočiny, až po vinohrady osázené stráně labského soutoku u Mělníka, mohou naplno užít také cykloturisté.

Čarovným putováními Povltavím z jižních do středních Čech v sedle jízdního kola provede návštěvníky spolehlivě a se vším všudy kvalitně značená Vltavská cyklistická cesta. Tu navíc od Vyššího Brodu dál na sever kopíruje Sluneční cyklotrasa – EuroVelo 7. Zhruba 7 400 kilometrů dlouhá dálková trasa protínající Evropu od severu na jih, od Norska po Maltu.

„Vltavská cyklistická cesta patří mezi nejatraktivnější trasy z celkových bezmála pěti tisíc kilometrů cyklostezek v jižních Čechách, nabízejících jednu z nejrozsáhlejších sítí upravených a značených cyklotras v České republice. Stejně důležitá je samozřejmě také pro střední Čechy a její význam podtrhuje fakt, že téměř celá, od Vyššího Brodu až k soutoku Vltavy a Labe u Mělníka je součástí evropsky významné mezinárodní trasy EuroVelo 7,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Více info Jihočeské novinky

Přejít nahoru