Holandský ministr spravedlnosti: “Nizozemsko se stává narkotickým státem”

Podle zprávy Algemeen Dagblad se drogová ekonomika v Amsterdamu, která slouží jako centrum pro více milionový obchod s kokainem, stala zcela nezvladatelnou. Policisté se obávají, že se prohrála bitva proti světu organizované drogové trestné činnosti.

Přestože v Nizozemsku chybí veřejné zdroje na posílení policejních sil, Grapperhaus uvedl, že v současné době hledá způsoby přidělování finančních prostředků na boj proti tomuto problému, protože pokud se nic neudělá, brzy hrozí, že se země změní na narkotický stát, píše De Telegraaf.

“Pak by tu byl ministr se slunečními brýlemi a už ne někdo, kdo by zajišťoval demokratickou odpovědnost,” uvedl ministr Grapperhaus.

“Už jsem dal k dispozici 100 milionů na boj proti tomuto problému,” dodal.

Podle Grapperhausa se musí zastavit ten druh zločinů, při kterém se smíchají horní a podsvětí.

“Je hezké dívat se na kmotra s pivem a miskou popcornu, ale není příjemné to zažít ve vašem vlastním městě,” uvedl.

Navzdory rozšířené povaze problému, Grapperhaus nevěří, že je neřešitelný. “Bez ohledu na to, jak nepříjemné je … mám v městské radě Amsterdam veškerou důvěru,” uvedl.

“Spolu s ministrem financí jsem vyvinuly přístup na odnětí zločineckých peněz, do policie již proběhly další investice a další investice se musí uskutečnit v blízké budoucnosti. Můžeme skutečně udělat pár krátkých zásahů, “pokračoval ministr.

Starosta města Amsterdam Femke Halsema, který hovoří o drogovém problému v zemi, řekl: “Řešení drogové ekonomiky a trestného činu, který ji doprovází, vyžaduje vytrvalost, společné nasazení a dlouhodobé úsilí.”

(Voice, ČA, foto: Youtube)

Přejít nahoru