Australanka odešla za láskou do Pakistánu. Skončila v otroctví

Ta se před lety ve vlaku seznámila s pakistánskou dívkou. Obě se spřátelily a komunikovaly spolu často po internetu. Součástí jejich komunikace se časem stal i příbuzný pakistánské dívky, který podle Lary přišel “v ten správný čas”.

Život Lary, absolventky univerzity a slibné právničky, se nevyvíjel zrovna podle jejích představ, a muž jménem Sajjad jí nabídl život v přepychu. Vyprávěl ji o domu, který kupuje, a majetku, který má, a nabídl ji, že se o ní postará, pokud bude jeho. A protože se jí prý Pakistánec zdál atraktivní, Lara se rozhodla opustit Sydney, a odjet do Pakistánu.

Lara Hall

Už po příjezdu ji došlo, že věci nejsou takové, jaké měly být. Dům, ve kterém Sajjad žil, byl přeplněný lidmi, a muž měl podle všeho prázdné kapsy. A pak začal Laru týrat. Neznásilňoval ji jen on, ale mnohokrát se o to pokusil i jeho bratr. Lara pro ně byla jen kus bílého masa. Neměla přístup k hygienickým potřebám a tak během menstruace nebyla nijak chráněná. Kromě toho ji systematicky trápili hladem. Bez jídla byla i 14 hodin.

Lara, která se v tu chvíli cítila více vězeňkyní, než družkou, odmítla Sajjadovy návrhy na manželství a také konverzi k islámu. Jednou, když byla nemocná a od nevolnosti zvracela, se jí Sajjad pokusil znásilnit i při zvrácení. Vše bylo jako zlý sen. To vše se stalo během 30 dní, na které měla Lara do Pakistánu vízum.

Když požádala o asistenci australský konzulát, prý ji poradili, ať jde na policii, ale to se bála. Svědčit proti místnímu muži pro ní bylo veliké riziko. Nakonec se přes Facebook spojila s člověkem jménem dr.Rafiq, který v Pakistánu vede mužský klub pro vojenské důstojníky, diplomaty a businessmany, a podařilo se ji ho přesvědčit, že je v nesnázích. Když ji jednoho večera Sajjad hrozil, že ji “vymaže”, zabarikádovala se v pokoji a zavolala policii. Ta překvapivě, i díky asistenci doktora Rafiqa, ji nabídla ochranu a Lara se dostala do Rafiqovy péče. Ten se jí rozhodl podle svých slov pomoci především pro to, aby v ní tato zkušenost nenechala na Pakistán negativní dojem.

Dobří lidé Laře pomohli vyřídit administrativní problém s jejím vízem a dali ji pokutu a příkaz zemi opustit do 10 dní. Bez peněz a v zoufalé situaci Lara založil sbírku na svou letenku na GoFundMe, kde si ji všimli pakistánští křesťané a pomohli ji. Australský konzulát opětovnou žádost o pomoc znovu odmítl.

Lařin případ dopadl relativně dobře. Budiž však varováním jiným naivním ženám západu, které takové štěstí jako Lara mít nemusí.

(DailyMail, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru