Řecko: Pobřežní hlídka zatkla dva migranty za pašování lidí

V úterý pobřežní hlídka informovala, že v pondělí ráno zastavila ukrajinskou vlajku s 37 lidmi na palubě v Jónském moři, nedaleko ostrova Zakinthos, informoval Ekathimerini.

Loď byla poté zabavena, zatímco cestující byli přepraveni do přístavu v Zakinthosu.

Ačkoli úřady nezistili státní příslušnost osob na palubě, uvedly, že vyšetřují dva podezřelé na palubě, označované pouze jako cizinci ve věku 35 a 49 let, kteří by mohli být součástí mezinárodní organizace pro pašování migrantů.

Stovky a stovky nelegálních migrantů stále přicházejí do Řecka z Turecka, mnohé se sny směřovat dále na sever k prosperujícím evropským státům. Vzhledem k tomu, že balkánská trasa byla uzavřena maďarským premiérem Viktorem Orbánem a dalšími, mnoho nelegálních migrantů se uchyluje ke službám pašeráků.

Minulý týden našlo cestu do Skály Sikamias v Lesbos 540 nelegálních migrantů. Tato akce představuje největší počet přistěhovalců v jeden den od podpisu dohody mezi EU a Tureckem v roce 2016. Řecko dnes slouží jako hlavní vstupní bod do Evropy pro afghánské, irácké a syrské migranty.

Počet nelegálních přistěhovalců, kteří kdysi činili průměrně 60 za den, nyní dosáhl průměrně 278 za den. Jen v tomto roce se předpokládá, že v Řecku přistalo nejméně       22 000 migrantů.

(Voice, foto: Getty Images)

Přejít nahoru