Trolling na vysoké úrovni? Greta Thunbergová by mohla být ruská loutka říka AFD

V písemné otázce adresované komisi, Jörg Meuthen poznamenává, že „ze zájmem“ sledoval opatření, která Evropa přijímá s cílem odvrátit hybridní hrozby. Popisuje hybridní hrozby tak, že jsou navrženy tak, aby „ovlivňovaly rozhodování, oslabovaly společnosti a podkopávaly jednotu“.

Ale mohli bychom se opravdu dívat na další z mnoha obávaných kremlinských výsadkových chapadel, které nosí  aktivistka jako ponožkovou loutku?

Meuthen, který je skeptikem ke změně klimatu, zdůrazňuje protestní hnutí „Pátky pro budoucnost, vedené Thunbergovou, akce Greenpeace a přítomnost civilních záchranných plavidel ve Středozemním moři.“

Tyto kampaně, jak říká, mají výrazný dopad na politiku „na úkor ostatních cílů“ a nakonec „přispějí ke ztrátě globální konkurenceschopnosti a ochudobnění Evropy“.

Poslanec se dále ptá, zda je Komise ochotna vyloučit „možnost, že tyto kampaně budou financovány a řízeny Ruskem“ před provedením jakéhokoli vyšetřování – možný odkaz na skutečnost, že Rusko je pravidelně připínáno jako nebezpečný viník za různé politické postavy a pohyby v západním světě bez jakýchkoli důkazů, které by podporovaly taková tvrzení.

(RT, foto: Print Screen Twitter)

Přejít nahoru