Česko čeká v sobotu 12. října státní smutek kvůli úmrtí zpěváka Karla Gotta

„Na Úřadu vlády vyjednáváme konkrétní realizaci pohřbu, který bude velice logisticky náročný, protože zájem veřejnosti je obrovský. Je na to strašně málo času, protože na to máme de facto týden,“ uvedl v pátek Babiš.

Premiér také uvedl, že vláda od počátku komunikuje s rodinou Karla Gotta, která ve čtvrtek uvedla, že se rozhodla pro pohřeb se státními poctami.

Rozloučení s Karlem Gottem

Veřejnost se s Karlem Gottem může naposledy rozloučit v pátek 11. října v Paláci Žofín na Slovanském ostrově v Praze. Poté v sobotu od 11:00 proběhne zádušní mše pro zvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

„Veřejnost bude moci přijít uctít památku mého muže v pátek 11. 10. od 8:00 – 22:00 hodin do Paláce Žofín na Slovanském ostrově,” uvedla již dříve vdova Ivana Gottová na webu.

Gottova mluvčí Aneta Stolzová v pátek ČTK oznámila, že všechny informace o pohřbu Karla Gotta rodina zpěváka zveřejní na webových stránkách.

„Pokud bude nějaká aktuální informace, kterou by manželka pana Gotta potřebovala sdělit veřejnosti, objeví se pouze na oficiálních stránkách Karla Gotta,“ uvedla.

Smrt pěvecké legendy
Karel Gott zemřel ve věku 80 let. Slavík navždy odešel krátce před půlnocí v úterý 1. října, a to obklopen svou rodinou. Na veřejnost se tato smutná zpráva dostala až následující den.

Oznámení o smrti Mistra přišla poté, co nedávno oznámil, že trpí akutní leukémií. V té době již podstupoval léčbu. Už v minulosti se ale potýkal s vážnými zdravotními problémy. Bohužel nyní tato zákeřná nemoc nad Zlatým slavíkem vyhrála.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru