Má být nezávislá a vyvážená, přesto si moderátorka Fridrichová z ČT vyřizuje účty s Okamurou na sociálních sítích

Tomio Okamura sdílel na svém Facebooku příspěvek, který byl kritický vůči ČT. V souvislosti s dnešní debatou ohledně senátní žaloby na prezidenta Zemana, kterou podrobně sleduje Česká televize, píší občané řadu podnětů. Jeden napsal: „Mám kámošku novinářku, která v ČT byla součástí týmu, co měl na starost informovat o politice. Říkala, že v ČT dobře platí, měla přes 60 čistého hned v začátcích, ale mezilidské vztahy tam jsou otřesné.

„Kdo netáhne za jeden provaz se šéfy, kteří samozřejmě jsou příznivci TOP 09 a ODS, ten je šikanován a nakonec z ČT vyštván,“ dočtou se fanoušci na Okamurově profilu. „Kámoška to nakonec v ČT vzdala sama, protože v té prolhané veřejnoprávní stoce ji bylo na blití. Radši dělá teď mluvčí zoologické zahrady,“ dodává se v textu.

Nora Fridrichová na nic nečekala a na svém Facebooku se k Okamurovu příspěvku vyjádřila. „Předseda SPD Okamura o České televizi lže, jako když Sputnik tiskne. V tomto jeho statusu je pravdivá jen jediná informace – že moje kamarádka a exkolegyně Lenka Pastorčáková dnes pracuje v ZOO. Na místopředsedu sněmovny chabý výkon, který ale dnes zcela stačí,“ napsala Nora Fridrichová na FB.

Budoucnost jediné veřejnoprávní televize v Česku visí na vlásku. Česká televize každý rok vydává 2 výroční zprávy, které musí následně schválit poslanci. Pokud se stane, že je zamítnou, může dojít k odvolání celé Rady ČT a následně i generálního ředitele.

(zdroj: eurozpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru