Řidič Tesly shořel na smrt, protože první respondenti nemohli otevřít dveře, tvrdí žaloba

První respondenti na jižní Floridě se údajně nemohli dostat k Omaru Awanovi, 48 let, protože zatahovací kliky dveří vozidla se „nezachytily“ poté, co ztratil kontrolu nad vozidlem a narazil do palmy a v tomto okamžiku se zachvátila ​​lithium-iontová baterie automobilu a s způsobila oheň.

Awan údajně pronajal model S, kterým se Tesla chlubil. Měl jednu z nejvyšších bezpečnostních hodnocení jakéhokoli automobilu, který byl v té době testován, kvůli jeho obavám o životní prostředí, tvrdí rodinný právník Stuart Grossman, v soudní žalobě podané začátkem tohoto měsíce.

Oheň pohltil auto a spálil doktora Awana, vše proto, že model S má nepřístupné kliky dveří. Neby žádný jiný způsob, jak otevřít dveře, a nepřiměřeně nebezpečí požáru uhasit,“ uvádí se ve stížnosti.

Podle zprávy o pitvě kraje Broward County Awan zemřel v důsledku „vdechování produktů spalování s příčinou smrti tepelných zářením“, zatímco lékař řekl, že oběť „nebyla na místě identifikovatelná“.

Vůz byl odtažen od místa hrůzne havárie poté, co hasiči uhasili požár a Awanovy zbytky byly odstraněny. Vozidlo se následně spálilo ve smetišti.

(RT, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru