Německo: 16letý syn vůdce AfD dostal od spolužáků vyhrožování smrtí

Šestnáctiletý syn Gunnara Lindemanna se minulý pátek obrátil na policii a řekl, že spolužáci v posledních týdnech a měsících kvůli politické činnosti svého otce mu vyhrožovali smrtí.

Lindemannův syn upozornil policii na situaci poté, co dostal prostřednictvím textových zpráv hrozby proti svému životu od tří spolužáků ve věku 15, 16 a 18 let. Šestnáctiletý se nejprve obrátil na vedení školy, ale byl nucen jít na policii poté, co škola neučinila náležitá opatření k zajištění své bezpečnosti.

Lindemann, člen berlínské Abgeordnetenhaus (House of Representatives), řekl novinářům v Tagesspiegel, že spolužáci hrozí, že „jeho syna vyříznou “.

“Je smutné, že i mladí lidé jsou tak podněcovaní,” dodal Lindemann.

Lindemann říká, že je přesvědčen, že policie učiní vše, co je v jejich silách, aby prozkoumala závažnost hrozeb.

George Pazderski, státní předsedové AfD v Berlíně, reagoval s naprostým zděšením na hrozby vraždy namířené proti synovi člena AfD.

“Škola a policie musí nyní proti pachatelům zakročit. Žádné další útoky nesmí být, “řekl Pazderski.

Pazderski pak za tento incident obvinil německé protirepravistické mainstreamové tiskové a globalizační strany.

“Nepochopitelný incident ukazuje, že nadměrné rozrušení proti afd ze strany starých stran a médií je zcela mimo kontrolu. Ti, kteří zasejí nenávist vůči nám, chtějí sklízet násilné činy.“

Minulý týden redaktor Spiegel Hasnain Kazim vyzval voliče AfD, aby byli zcela odříznuti od společnosti.

“Nejde o oslovení voličů AfD,” napsal Kazim na Twitteru. “Jde o jejich odříznutí, vytažení, udržování malých rozměrů, získání jim těžkého času, vyzývání je, aby se zodpovídali za to, že vydali cestu k moci neonacistům a rasistům.”

(Voice, foto: Pixabay)

Přejít nahoru