HORNÍ CESTY DÝCHACÍ A PRŮDUŠKY

Bylinný čaj, Tatranskou průduškovou směs, mnoho z Vás zná. Má příznivé účinky při onemocnění horních cest dýchacích má antibakteriální účinky, usnadňuje vykašlávání a pomáhá při suchém a dráždivém kašli.

Když ho zalejete horkou vodou má modrou barvu, která se postupně mění. Tento proces můžeme pozorovat díky uvolňování barviva bylinky, která se nazývá Sléz Maurský.

Sléz Maurský.

SLOŽENÍ: květ Slézu Maurského, kořen Ibišku, nať Tymiánu, nať Máty Peprné a Pukléřky Islandské

Sléz: má podpůrné a uklidňující účinky při suchém kašli. Je to dvouletá až víceletá bylina, která dorůstá do výšky 1,5m. Listy jsou kulaté, dlaňovité a na okraji zoubkovité. Květy jsou seskupeny a květní lupeny mají vejcovitý tvar zúžený do měsíčku purpurově fialové barvy. Na území Česka se vyskytuje pouze jako pěstovaný druh.

Květy jsou osvědčené prostředky při zánětech dýchacích cest a při suchém dráždivém kašli. Sléz a přípravky z něj se používají při zánětech horních cest dýchacích, ústní dutiny a žaludku.

 

Dalšími bylinkami v našem čaji jsou:

Proskurník: má antibakteriální účinky, přináší úlevu při škrabaní v krku,

Tymián: usnadňuje vykašlávání, pomáhá při suchém kašli,

Máta, pukléřka (lišejník) mají zklidňující účinky na krk, hltan a hlasivky.

PŘÍPRAVA

Sáček přelijete 0,2l vroucí vody a necháte vyluhovat 10-15 min.

Maximálně 1-3 šálky za den.

UPOZORNĚNÍ: výrobek není určen pro děti do 6 let věku. Doporučená denní dávka se nesmí překročit. Výrobek není určen jako náhrada stravy.

UCHOVÁVÁNÍ: v suchu při pokojové teplotě 25 C, chránit před světlem. Ukládat mimo dosah dětí.

HMOTNOST: 20g sáčků po 1,0g.

(PR)

Přejít nahoru