Podle nové zprávy stále více a více trans-mužů hluboce lituje chirurgického zákroku při změně pohlaví

V rozhovoru pro BBC Debbie (61) říká, že podstoupila plnou operaci – vytvořením penisu z kůže předloktí – a podstoupila 17 letou léčbu testosteronem.

„To byla chyba, která se nikdy neměla stát,“ říká. “Jak se mohu vrátit k tomu, že jsem Debbie?”

Když měla Debbie 44 let, věřila, že žít jako muž jí pomůže, aby se stala „přijímanou ve světě“.

Ukázalo se, že se mýlila, protože nyní – téměř o dvě desetiletí později – přechází zpět do ženy.

„Myslela jsem, že se chystám na cestu k tomu, abych se stala jinou osobou … proměnila bych se v někoho jiného a nechala tu traumatizovanou ženu úplně za sebou,“ říká.

Prostřednictvím poradenství si však uvědomila, že její rozhodnutí o přechodu „je způsob, jak se pokusit o útěk“.

Thainův příběh
Thain, 40letá žena, která přešla na muže, říká, že vyrostla, protože věřila, že je „rodem nezhodujícím se s rodem“.

„A pak tu byla skutečnost, že mě přitahovaly dívky,“ říká, „a prostě jsem nevěděla nikoho, kdo byl lesbický.“

Thain zahájila svůj přechod ve věku 26 let léčbou testosteronem. Zjistila také, že tento postup litovala a po dvou letech hormonální léčby začala dělat kroky k přechodu.

“Teprve když jsem objevila komunitu, která se hlásila k genderově nevyhovujícím lidem, což je radikální feministická komunita, opravdu jsem se rozhodla zastavit,” říká BBC.

Charlieho příběh

Charlie Evans, 28, říká, že také bojovala s genderovou identitou, když byla dospívající. V 15 letech se začala identifikovat jako muž a začala tak žít.

Přestože nikdy podstoupila hormonální léčbu nebo chirurgický zákrok, Evans říká, že se nakonec začala identifikovat jako žena, když získala podporu od jiných lidí, jako je ona. Evans říká, že založila podpůrnou skupinu, která je plná lidí se stejnými pohlavními preferencemi a mentálními poruchami.

„Většina z nás [v podpůrné skupině] je přitahována osobami stejného pohlaví,“ říká. “Většina z nás se identifikuje jako lesbická nebo bisexuální a mnoho z nás je autistických.”

Evans dodává, že mnoho lidí ve skupině bylo tak duševně nebo emocionálně postiženo, že jednoduše neměli být schopni souhlasit s přechodem „protože se cítili tak špatně s poruchami příjmu potravy nebo depresí“.

Co říkají odborníci

Dr. James Caspian, psychoterapeut, který se specializuje na práci s dospělými transgendery, říká, že lidé, kteří přecházejí, ho kontaktují ohledně rady během jejich reverzních přechodů.

„Celá tato oblast transgenderové medicíny je velmi málo prozkoumána,“ říká Caspian. „Zdá se, že mnoho z nich mělo velmi negativní zkušenost, že jsou ženami v ženském těle. Sexuální obtěžování, dokonce i zneužívání.“

(TheBlaze, foto: Pixabay)

Přejít nahoru