Žena našla čtyři parazitární červy v oku – a vytáhla tři z nich. Neuhodnete jak se jich tam tolik dostalo

Nedávná zpráva o případu odhalila děsivý jev: parazitární červi jak se zdá, že nyní infikují lidské hostitele – a oni v nich chovají své kojence.

Podle VICE byl tento případ zahájen v březnu 2018, kdy 68letá žena z Nebrasky začala cítit podráždění v pravém oku. Jak podráždění rostlo, rozhodla se propláchnout oko vodou, aby jí poskytla úlevu.

Žena dostala šok ze svého života, když se jí z očí vyhynula malá škrkavka – asi půl palce dlouhá. Pak si prohlédla oko blíže a našla druhé škrkavka, kterého také odstranila.

Poté si objednala návštěvu očního lékaře v Monterey v Kalifornii, asi 30 minut jízdy od místa, kde pobývala v údolí Carmel, které je známé svými turistickými stezkami.

Překvapení se tam nezastavila. V ordinaci lékaře byla objevena třetí škrkavka a odstraněna z jejího oka. Lékař předepsal destilovanou vodu, aby odstranil všechny zbylé červy, které by se mohly skrývat, a také lokální léky, aby se zabránilo infekci.

Třetí červ, který byl odstraněn, byl uchován ve formaldehydu a poslán do Kalifornské státní laboratoře pro veřejné zdraví, aby určil, o jaký druh červa jde. Pro specializovanější analýzu byl vzorek odeslán do Parazitologické referenční diagnostické laboratoře pod Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

“[CDC] je konečná zastávka, když něco najdete a opravdu nevíte, o co jde,” vysvětlil Richard Bradbury, první autor případové zprávy, který také vedl laboratoř CDC.

(ATI, foto: Bradbury,Gustafson)

Přejít nahoru