Kalousek se naštval kvůli Babišovi: Taky se tak stydíte jako já?

Summitu bude předsedat český premiér Andrej Babiš (ANO). Dostavit by se měli zástupci 17 států, například Slovenska, Polska, Španělska, Portugalska nebo  Estonska – tedy zemí. které mají jako výrazně nižší úroveň ekonomiky, než je průměr EU.

Zpráva pořádně vytočila šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Podle něj to Babiš přehání. „Babiš Evropě: ‘My budeme proti všemu, co navrhnete, ale přesto nám (rozuměj mně) neberte vaše peníze.’ Taky se tak stydíte jako já?“ kroutí hlavou Kalousek.

Andrej Babiš například před několika dny odmítl nový migrační plán pro celou Evropskou unii. Podle svých slov vůbec nechápe, proč se toto téma vrací na stůl. Migrační kvóty už odmítl i v minulosti.

Americký deník The New York Times před několika dny přinesl, článek, ve kterém připomíná, že společnosti Andreje Babiše, které premiér vložil do svěřenských fondů, jen loni pobraly nejméně 42 milionů dolarů (959 milionů Kč) na dotacích z EU.

List také zdůrazňuje, že Babiš čelí dvěma auditům kvůli střetu zájmů a že česká vláda v posledních letech prosadila pravidla, která usnadňují velkým společnostem získat více dotací.

(zdroj: eurozpravy.cz, foto: Youtube)

Přejít nahoru