Stockholm: 51 procent žen se necítí v noci bezpečně

Podle nového průzkumu mezi občany správní rady kraje se více než polovina žen ve večerních hodinách cítí nejistá, zatímco celkový počet osob, které se cítí bezpečně, vzrostl z 33 na 44 procent.

Od roku 2011 se podíl občanů, kteří se během dne cítí bezpečně ve své vlastní obytné oblasti, téměř zdvojnásobil z 11 na 20 procent.

“Rostoucí nejistota ve Stockholmu je také podtržena skutečností, že čím dál více obyvatel kraje se zdržuje aktivit kvůli obavám z vystavení trestným činům, jako je chůze, kino nebo návštěva známých,” uvedla zpráva.

34 procent obyvatel kraje nyní tvrdí, že kvůli strachu z trestné činnosti ukončilo téměř veškerou outdoorovou aktivitu, ve srovnání s 20 procenty, které v roce 2011 daly odpovídající odpověď.

Švédsko i nadále zažívá obrovské problémy s násilným zločinem, střelbami, výbuchy a útoky granátů, většinou v důsledku válčení trávníku mezi soupeřícími gangy migrantů. Od roku 2015 země přijala stovky tisíc nových migrantů, zejména z Afriky a Středního východu.

Nedávný průzkum veřejného mínění zjistil, že švédští demokraté proti masové migraci jsou dnes nejoblíbenější stranou ve Švédsku. Švédští demokraté by získali 24,2% hlasů, pokud by se dnes konaly volby, a porazili tak vládnoucích sociálních demokratů.

V říjnu Leif Östling, bývalý generální ředitel nákladní společnosti Scania, varoval, že Švédsko míří k občanské válce kvůli nekontrolovanému hromadnému přistěhovalectví.

“Zvenku jsme vzali příliš mnoho lidí. Ti, kteří pocházejí ze Středního východu a Afriky, žijí ve společnosti, kterou jsme opustili téměř před sto lety, “řekl.

(Infowars, foto: Pixabay)

Přejít nahoru