Otřes: Hromadně znásilněna a upálena zaživa. Policie pachatele popravila

Indii šokovaly nové případy násilí na ženách. Na severu země útočníci ve čtvrtek zapálili dívku, která měla u soudu vypovídat jako oběť znásilnění. Ta nyní bojuje o život. Informuje britský The Guardian.

Zřejmě hromadné znásilnění už minulý týden nepřežila mladá veterinářka při městě Hajdarábád. Policisté zastřelili čtveřici podezřelých, kteří se je snažili během rekonstrukce na místě činu odzbrojit a uprchnout.

Případy vyvolaly ve společnosti vlnu protestů.

Spálené tělo veterinářky se našlo minulý čtvrtek pod silničním nadjezdem ve vesnici nedaleko města Hajdarábád. Žena, jejíž identitu policie podle indických zákonů nemůže zveřejnit, odešla ve středu na kole k doktorovi. Chvíli po odchodu zavolala domů, že její praskla pneumatika, ale že jí nabídl pomoc řidič kamionu. Zmínila jen, že se nachází v blízkosti mýtné brány a pak se už neozvala.

Podle policie byla oběť před smrtí zřejmě hromadně znásilněna. Kvůli špatnému stavu jejího těla je však nemožné ta jednoznačně ověřit. Policie zatkla čtyř podezřelých a dočasně postavila mimo službu i tří policistů. Ti podle rodiny oběti nereagovaly dostatečně rychle poté, co byla veterinářka nahlášena jako pohřešovaná.

Zločin oživil v indické veřejnosti vzpomínky na minulé případy hromadných znásilnění a obnovil diskusi o vysoké míře násilí na ženách v druhé nejlidnatější zemi na světě.

Matka oběti podle indického deníku Times of India řekla, že požaduje, aby byly pachatele upáleni zaživa. Menší protesty a smuteční shromáždění se konaly iv dalších městech v zemi.

Policie vzala spravedlnost do vlastních rukou

Poté, co policie podezřelých zastřelila, do ulic vyšly tisíce lidí a oslavovali. Matka oběti prohlásila, že “spravedlnosti bylo učiněno za dost”. Podle ní by měl být zákon v této oblasti mnohem přísnější. “Muži by se měli bát na ženy jen podívat – protože budou potrestáni,” zdůraznila.

(foto: Shutterstock)

Přejít nahoru