Bývalý prezident SSSR Gorbačov si zahrál v reklamě amerického řetězce pizzy. Budete ohromeni, z jakých důvodů! + VIDEO

Informuje o tom Foreign Policy. Podle ní to udělal proto, že potřeboval peníze na provoz svého fondu.

Novinář Paul Masgrave ve svém článku píše o historii tvorby reklamního spotu. Vysvětlil, že jedním z důvodů Gorbačovovy účasti v reklamě byly peníze. Poznamenává, že bývalý sovětský vůdce měl mít vysoký důchod, ale hyperinflace z roku 1994 ho snížila na dva dolary měsíčně. Gorbačovův fond byl navíc v opozici vůči tehdejšímu ruskému prezidentovi Borisu Jelcinovi.

Pizza Hut se mezitím rozšířila zejména na ruský trh. Vysoká konkurence s dalšími pizzeriemi přispěla k velkým výdajům na reklamní kampaň. Po prezidentských volbách v roce 1996, v nichž Gorbačov získal jen 0,5 procenta hlasů, začala americká síť vyjednávat s bývalým sovětským prezidentem.

Gorbačov souhlasil, že bude natáčet za splnění dvou podmínek: chtěl osobně schválit finálový scénář reklamy a v kádru nebude jíst pizzu.

„Jako bývalá hlava státu to prostě nemůžu udělat,” vysvětlil.
Nakonec si v reklamě spolu s Gorbačovem zahrála i jeho vnučka Anastasia.

Informace o Gorbačovově honoráři za natáčení v reklamním spotu oficiálně nebyla zveřejněna. Podle odhadů publikace však politik získal v přepočtu na ceny v roce 2019 zhruba jeden milion dolarů.

Reklama Pizza Hut s Michailem Gorbačovem byla natočena v roce 1997. Ve videu se návštěvníci pizzerie dohadují o výsledcích politiky bývalého sovětského prezidenta a vyjadřují protichůdné hodnocení jeho činnosti. Nakonec se shodují, že nyní mohou jíst pizzu právě díky Gorbačovovi.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru