Macron chce zblíženie EÚ s Putinom. Prečo taká premena?

Macron povedal, že Rusko už nie je viac nepriateľom Západu a že NATO si má a musí hľadať novú orientáciu. Veľkú Britániu i Nemecko táto výpoveď extrémne nahnevala a pobúrila, veď neustále označovali Rusko za nepriateľa Západu a západnej demokracie. A Macron odrazu  z tohto protiruského spolku chce vystúpiť a dať Európe proruskú orientáciu.

Macron tiež prekazil to, aby Nemecko zaplatilo do spoločnej pokladnice NATO vyššiu sumu ako USA.

Zároveň zdôraznil, že nepriateľom Západu je medzinárodný terorizmus a v žiadnom prípade to nie je Rusko. Prízvukoval, že Európa i NATO musia vytvoriť novú „architektúru“ dôvery k Rusku. Veľa západných politikov prejavilo voči týmto Macronovým slovám svoju nevôľu. Ani jediným slovom proti tomu však neprotestoval Donald Trump.

Západní politici po týchto výrokoch prezidenta Macrona odrazu označili za problémový prípad. Už dávno, hneď po zvolení Trumpa za prezidenta USA, označovali aj jeho za problémový prípad a dokonca i za psychopata, rovnako ako prezidenta Putina.

Ozývajú sa dokonca aj také hlasy, že Macron je tajným spojencom Putina a že v jeho poverení začína destabilizovať Západ i NATO. To ale len dokazuje, že skutoční psychopati a nezmieriteľní vojnoví podpaľači nesedia v Moskve, ale na druhej strane.
Macron sa ešte pred summitom stretne s Donaldom Trumpom.

Istý nemecký politológ, ktorý nechce byť menovaný, vychádza z toho, že nový Macron sa chce stať „vodcom“ EÚ a odstaviť tak Merkelovú, ktorej sa žezlo moci už celkom očividne kĺže z rúk a že francúzsky prezident chce vytvoriť nové prepojenie moci reprezentovanej trojzáprahom Putin, Trump, Macron.

Ak by sa toto podarilo, bolo by to nová nádej na mierovejšiu a istejšiu budúcnosť a zároveň aj obrovská úderná sila proti terorizmu.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru