K dětem se zrakovým postižením dorazil Ježíšek s předstihem

„Stavebním kamenem činnosti odborů je solidarita a to v širším smyslu. Tedy nejen mezi vlastními členy a zaměstnanci firem, v nichž působíme, ale třeba i drobnou podporou mateřské školky, jejíž práce si velice vážíme. Radost dětí je navíc odměnou pro všechny kolem nich,“ uvedla vedoucí Regionálního pracoviště OS KOVO v Českých Budějovicích Pavlína Jirková.

Zástupkyně jihočeských kováků do školky přivezla se svou kolegyní Veronikou Pilečkovou různé deskové hry a hračky. A děti? Ty si předpremiéru Štědrého dne užívaly. Se svými učitelkami si nejdříve u vyzdobeného betlému zazpívaly několik písniček a pak se rozběhly po školní zahradě, kde hledaly různě ukryté krabice s dárky. Ty si následně rozbalily v teple svých tříd pod vánočním stromkem.

„Každá morální i hmotná pomoc je pro nás mimořádně cenná. Podpora našich partnerů nás těší a radost dětí je vidět na první pohled. Všem přejeme krásné a klidné Vánoce,“ konstatovala ředitelka školky Jana Michalová.

Mateřská škola pro zrakově postižené v Zachariášově ulici v Českých Budějovicích je jedinou speciální mateřskou školou svého druhu v regionu a jejím zřizovatelem je Jihočeský kraj. Vedle své základní činnosti plní také se spádovostí pro celý region úlohu speciálního pedagogického centra pro zrakově postižené. Škola se nachází v klidné vilové části centra města s dobrou dopravní dostupností.

Pět tříd Mateřské školy pro zrakově postižené navštěvuje v současné době 60 dětí. Personál školy tvoří v současné době 25 lidí s různou délkou úvazku, 12 z nich jsou pedagogičtí pracovníci.

(foto: JCCR)

Přejít nahoru