Krátke zprávy z domova: Střelce z Ostravy měla policii udat jeho matka, Cesta smrti vraha Ctirada Vitáska (†42): Prošel tři oddělení, než našel dost obětí

Střelce z Ostravy měla policii udat jeho matka

Pachatele úterní hromadné vraždy ve Fakultní nemocnici Ostrava, který v čekárně postřílel šest lidí, udala jeho matka. Napsal to ve čtvrtek deník MF Dnes, podle kterého informace, jež vyšetřovatelům žena sdělila, sehrály klíčovou roli při pátrání po 42letém Ctiradu Vitáskovi.

Podle listu, který se odvolává na dva na sobě nezávislé zdroje, zavolala Vitáskova matka na policii zhruba tři hodiny po tragické střelbě v nemocnici, tedy kolem desáté dopoledne.

Více info: Novinky.cz

Plzeňský lékař je definitivně nevinný. Podle soudu opilý neboural

Po sedmi letech nejistoty si může plzeňský lékař a místní komunální politik Jiří Klečka (47) oddychnout. Krajský soud v Plzni ho minulý týden definitivně zbavil obvinění, podle něhož měl způsobit dopravní nehodu v opilosti a pak lhát pojišťovně, že vůz řídila jeho manželka. Právo to zjistilo z údajů v soudní databázi, podle kterých byl zprošťující rozsudek prvoinstančního soudu potvrzen.

Více info: Novinky.cz

Cesta smrti vraha Ctirada Vitáska (†42): Prošel tři oddělení, než našel dost obětí

Z tragédie, ke které došlo ve Fakultní nemocnici Ostrava, se Česko ještě nevzpamatovalo. Zabiják Ctirad Vitásek (†42) šel a pistolí CZ 75 zastřelil šest lidí, sedmá postřelená žena bojuje v nemocnici o život. Vybíral si Vitásek oddělení, kde bylo nejvíc lidí? Jeho pohyb po nemocnici jsme zmapovali…

V úterý došlo v ostravské nemocnici ke krvavému masakru. Ctirad Vitásek (†42) šel do nemocnice se svou nelegálně drženou zbraní, kterou poté zabil několik nevinných lidí. Pět jich zabil na místě, šestá oběť zemřela při operaci.

Více info: Blesk.cz

Osmaosmdesátiletý řidič narazil autem do autobusu, neměl zdravotní posudek

Osmaosmdesátiletý řidič osobního auta u Všestar na Královéhradecku přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem. Zranil se jen lehce a dalším lidem se nic nestalo. Policisté po nehodě zjistili, že muž má neplatný posudek o zdravotní způsobilosti.

Více info: iDnes.cz

Přejít nahoru