Mimozemský satelit Černý rytíř u Mezinárodní vesmírné stanice ISS?

Lovec UFO, který si říká Streetcap, zveřejnil 9. března na YouTube video, na kterém je vidět tmavý objekt, který prolétá poblíž Mezinárodní vesmírné stanice ISS. Domnívá se, že jde o legendární satelit Black Knight (Černý rytíř). Podle ufologů jde o mýtický starověký satelit, který získal svůj název díky černé barvě a neobvyklému tvaru. Na naší oběžné dráze létá již bezmála 13 tisíc let a chrání Zemi před mimozemskou invazí.

Skeptici se snaží mýtus o existenci Černého rytíře vyvrátit. Tvrdí, že do zorného pole kamery instalované na ISS se dostala tepelná přikrývka, o kterou omylem přišli astronauti NASA při misi Endeavour v roce 1998. Záběry, jak k této události došlo, byly na YouTube zveřejněny v roce 2015.

Legenda o existenci tajemné družice je ale stále živá. Poprvé se objevila už v roce 1899, kdy Nikola Tesla přišel s informací, že z vesmíru přicházejí rádiové vlny, které vysílá nějaký mimozemský objekt. Experimenty provedené v roce 1928 v Oslu přítomnost těchto signálů potvrdily.

V roce 1954 oznámil penzionovaný námořní letec Donald Kiho, že US Air Force objevily dvě umělé družice, které v tu dobu nemohly být vyslány ze Země. A poté, co Sověti i Američané vyslali do vesmíru první satelity, bylo poblíž Země objeveno několik tmavých objektů, které se pohybovaly po nestacionární oběžné dráze. Tehdy se věřilo, že by mohlo jít o sovětské špionážní družice.

Mýtické těleso se na pořadu dne objevilo znovu v roce 1963, kdy astronaut NASA Gordon Cooper oznámil, že Černého rytíře spatřil na vlastní oči. Nicméně po jeho návratu americká vesmírná agentura uvedla, že byl postižen vesmírnou halucinací. O deset let později se daty norských vědců z roku 1928 zabýval výzkumník ze Skotska Duncan Lunan a dospěl k závěru, že tajemný satelit byl vypuštěn z Albali (Epsilon Vodnáře) před 12 600 lety.

(KPa, ProcProto, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru