Nemocnice chce odpojit vážně nemocnou desetiměsíční holčičku od přístrojů, matka nesouhlasí

Trinity Lewis, matka malé Tinsley, se však obrátila na místní odvolací soud, a žádá, aby vydal soudní nařízení, kterým nemocnici zakáže odpojit její dceru od přístrojů.

V Texasu platí takzvané “pravidlo deseti dnů”, které hovoří o tom, že když lékaři považují další udržování nevyléčitelně nemocného pacienta při životě za smysluplné, a souhlasí v tom s nimi i lékařská etická komise, ale příbuzní pacienta jsou proti, mají lékaři právo pacienta odpojit od přístrojů po deseti dnech, pokud se do té doby nepodaří najít jinou nemocnici, která by se o něj dál starala.

Přesně to se stalo v případě malé Tinsley, která má podle lékařů velmi vážné onemocnění srdce i plic a musí být nepřetržitě na “hadičkách” apod sedativy. Lékaři tvrdí, že nepřežije déle než šest měsíců, a také to, že podle nich trpí.

Její matka však s lékaři nesouhlasí. Ve čtvrtek u soudu vypověděla, že navzdory stavu své dcery je to lidská bytost, při které se dá pozorovat, že se jí některé věci líbí a jiné ne, a ona jako matka ví již rozpoznat její unikátní vlastnosti, například to, že je často “drzá”.

(CBS)

Přejít nahoru